Distractie = scoala? DA!

Scoala = distractie ? DA!

Scoala = distractie ? DA!

de Raluca Băceanu – redactor
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

Întotdeauna am reuşit să văd partea bună a lucrurilor, indiferent care ar fi ele. Desigur că am reuşit, de asemenea, să găsesc un echilibru între realism şi idealism, iar asta numesc eu a putea să vezi situaţiile din mai multe unghiuri.

Aşa că azi, pur şi simplu, am vrut să văd partea bună a şcolii, fie ea cum este acum. Chiar m-am săturat să văd şi să aud că felul în care se face azi carte e unul dezastruos.

Oare trebuie să ne împotmolim doar în programă, în profesori ce dau note mari doar dacă faci meditaţii cu ei, plus alte mizerii de care suntem cu toţii conştienţi?

Peste 10, hai, 5 ani chiar, toate astea le vom uita. De ce ne vom aminti însă cu toţii, cu mare drag? De colegi! De nebuniile făcute la liceu, de excursii, de proful X, care era cel mai de gaşcă, şi de tipa care îi făcea pe toţi să râdă până la lacrimi… Ne vom aminti doar lucrurile care ne-au adus bucurie şi plăcere.

Să îi punem pe părinţi să privească puţin retrospectiv… Să vă povestească de şcoală, de liceu. Cum era atunci. Deşi au învăţat pe timpul regimului comunist, când profii erau înguşti rău, când nu existau Google şi Wikipedia, ei totuşi se descurcau şi mai aveau şi colegi uniţi!

Nici acum nu s-au schimbat prea multe la capitolul ăsta. Adolescenţii chiar ştiu să se distreze şi mai pot şi să înveţe. Nu e un loc unde să fim îndoctrinaţi cu mai ştiu ce idei expirate, nu! Nu mai e aşa!

Liceul e chiar chill. Şi să recunoaştem că există zile când simţim că mergem la şcoală doar ca să mai auzim o noutate, să mai râzi în pauze şi să joci un Poker cu băieţii din ultima bancă.

Hai să nu ne înecăm în pesimism şi să scoatem la iveală lucrurile urâte, care, până la urmă, nu vor conta niciodată cu adevărat în viaţă.

Să le scoatem la iveală pe cele care merită, adică pe colegii aceia geniali cu care pe pariu că vei ţine legătura pentru tot restul vieţii. Nu zic de toţi, dar o parte semnificativă cu siguranţă da!

Şcoala nu se rezumă doar la o programă idioată, ci şi la felul cum interacţionezi tu cu oamenii, fapt ce va conta pe viitor.

Şi, desigur, şcoala aşa cum e ea, ne învaţă încă ceva: să fim optimişti şi să vrem să răzbim!

Recommended Articles

1 Comment

  1. De unde stii ca profii erau ingusti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *