De ce tinem diete?

Dieta-online_Ioana Gheorghiu_seminarist

de Ana Maria Pop – seminarist
foto: Ioana Gheorghiu – seminarist

Majoritatea adolescentelor sunt complexate din cauza aspectului fizic, considerându-se „grase“, chiar dacă au 40 de kilograme cu televizorul în brațe. Ele se înfometează pentru a arăta precum modelele de pe catwalk, însă nu reușesc decât să ajungă pe un pat de spital, cu perfuzii. Cu toate acestea, unele fete continuă să se hrănească cu aer și câteva pahare cu apă. De ce s-a ajuns până aici? Cineva trebuie să spulbere mitul dietelor care transformă tinerele în niște scheleți ambulanți!

De câte ori v-a fost respinsă o invitație la restaurant, pe motivul că respectiva era la dietă? O dietă nu trebuie să excludă nici carnea, nici pâinea, este de ajuns doar să reducem cantitatea consumată a acestor alimente. Un echilibru între toate felurile de mâncare va avea rezultate uimitoare asupra corpului nostru. La fiecare masă, este indicat să adăugăm un fruct sau o legumă care nu doar că îi va oferi un plus de vitamine, ci și un gust delicios. Nimic nu trebuie exclus total din alimentația noastră, fiindcă se pot crea dezechilibre în organism. Până la urmă, suntem omnivori, deci, ne trebuie puțin din toate.

Dacă într-adevăr simțim nevoia de o schimbare în alimentația noastră și vrem să începem o dietă, trebuie, mai întâi, să ne punem întrebările „De ce să țin o dietă? Chiar am nevoie?“. Răspunsul nu va fi dat de kilogramele indicate de cântar, ci de cât de bine ne simțim în pielea noastră, ce gândim atunci când ne privim în oglindă și dacă suntem dispuși să ne acceptăm așa cum suntem.

Cel mai important este faptul că nu trebuie niciodată amânată o programare la nutriționist. Fără sfaturile sale, ne putem face rău. Fiecare organism este diferit, deci nu putem ține aceeași dietă ca prietena noastră sau ca oricine altcineva, chiar dacă auzim de la o vedetă că regimul pe care l-a ținut ea a fost foarte eficient. În afara faptului că dietele ținute după ureche cauzează mari dezechilibre în organism, ele asigură pierderea câtorva kilograme care vor fi recuperate la fel de rapid cum au fost date jos.

În plus, în momentul de față, există numeroase cabinete de nutriție peste tot în lume, de unde putem primi cele mai bune sfaturi. Trebuie să știm dacă organismul nostru este pregătit sau nu pentru o dietă, dacă poate suferi o schimbare, iar o consultație de acest gen nu este deloc costisitoare.

Tot ce am spus este valabil doar pentru persoanele care au cu adevărat o problemă, care chiar trebuie să slăbească. Nu vreau să aud că adolescentele care au o greutate normală pentru vârsta și înălțimea lor, dau fuga la nutriționist fiindcă vor să arate ca un manechin subnutrit, deși au fost destule cazuri.

Unele fete și-au dat seama că este bine să fii tu însăți și să nu te lași ghidat de standardele societății. Persoane care au multe kilograme în plus mi-au demonstrat că pot fi mai frumoase decât cele filiforme, prin originalitatea lor, prin energia pozitivă pe care o emană și prin simplul lor fel de a fi. Toate aceste calități se datorează atitudinii pozitive pe care trebuie să o avem față de noi înșine, să ne iubim așa cum suntem și să nu ascultăm gurile rele care nu înseamnă nimic, decât invidie. Sunt multe fete care arată bine și totuși au multe complexe, nu se pot împăca cu imaginea lor din oglindă. La colțul opus se află cele de la care avem multe de învățat, chiar dacă nu au dimensiunile 90-60-90. Să fim serioși, mulți dintre noi am alege un corp cu forme în locul unuia piele și os.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *