[fsn_row][fsn_column width=”12″ margin=”{#fsnquot;right#fsnquot;:#fsnquot;15px#fsnquot;,#fsnquot;left#fsnquot;:#fsnquot;16px#fsnquot;}” font_size=”16px” column_style=”light”][fsn_text]
Odată cu avântul luat de rețelele de socializare, a apărut și fenomenul de hărțuire online, care, spre deosebire de agresiunile fizice din “viața reală”, nu este luat la fel de în serios. Însă, de fapt, are aceeași gravitate și lasă aceleași traume persoanelor hărțuite. În majoritatea cazurilor, victima este considerată vinovată, ajungând să fie batjocorită și șantajată. În consecință, hărțuirile nu sunt raportate autorităților, iar agresorul rămâne nepedepsit.
Casa Jurnalistului, o comunitate de reporteri independenți, a demarat un proiect despre hărțuirea online și despre fenomenul de revenge porn. Pe parcursul a mai multe articole (pe primul îl puteți citi aici), ei vor prezenta cazuri de agresiune online, când stereotipurile, sexismul și nepăsarea pot lăsa urme adânci asupra victimei.
Nu uita: dacă ai fost victimă a hărțuirii online, nu ezita să împărtășești ceea ce ți s-a întâmplat unui adult de încredere și să raportezi întâmplarea autorităților. De asemenea, nu te simți rușinată ori vinovată. Nu este vina ta. Doar societatea te face să crezi acest lucru…
Text de Emilia Mocanu
Sursa foto: CasaJurnalistului.ro
[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]