Ia stai putin… Se termina scoala?!

Ia stai putin... Se termina scoala?!

Ia stai putin... Se termina scoala?!

de Ana-Maria Căciulă – colaborator
foto: Carina Coman – fotoreporter

Ca să încep cu o expresie de tipul pozelor de pe Facebook: momentul acela minunat când realizezi că mai sunt câteva săptămâni şi se termină şcoala.

Sincer, numai la asta mă gândesc de ceva timp, deşi nu îmi doresc să fiu în pielea celor care termină anul acesta liceul şi Bacul îi aşteaptă la colţul străzii, dar nu este cazul să fim negativi. Să sperăm că anul acesta situaţia nu va fi la fel de penibilă ca cea de anul trecut.

Pentru ceilalţi, însă urmează trei luni de vacanţă în care plictiseala este declarată ilegală şi distracţia trebuie să fie legea de bază. Fiecare o face în stil propriu, dar chiar dacă pleci cu familia în vacanţă sau cu prietenii, trebuie să faci în aşa fel încât vara asta să merite tot efortul depus de-a lungul anului şcolar. Nu-ţi face probleme pentru corigenţa de la fizică, o să treci şi peste asta!

Ar fi păcat să stai o vară degeaba şi să o laşi să treacă aiurea, aşa că inspiră adânc şi gândeşte-te la o vară în care te-ai distrat al naibii de bine. Aminteşte-ţi de toate lucrurile care ţi-au făcut plăcere, deoarece este cazul să o faci lată din nou.

Sinceră să fiu, eu îmi amintesc verile copilăriei, când mergeam la ţară. Bântuiam prin zonă cât era ziua de lungă şi veneam acasă cu mult peste ora de culcare. Nici măcar nu mai ştiu ce făceam toată ziua, dar îmi amintesc că mă distram teribil cu copiii de pe-acolo.

Ar fi bine, totuşi, să ai grijă cum termini anul ăsta, nu de alta, dar ar fi păcat ca părinţii să devină paranoici şi să-ţi strice planurile. Nu am dori ca prietenii tăi să dea o tură pe la mare şi să-ţi trimită vederi de la Costineşti, sau să te sune să-ţi povestească ce mult se distrează ei şi „CE PĂCAT CĂ NU EŞTI ŞI TU CU NOI!“ pentru că tu nu ţi-ai făcut ordine în cameră sau pentru că nu le-ai răspuns la telefon când te-au sunat.

Trebuie să fii un îngeraş, precum zice şi proverbul: „Afară este vopsit gardul şi înăuntru este leopardul“. Cine ştie, poate dacă te porţi frumos, o să primeşti şi bani în plus. Not too bad, huh? În orice caz, mai trage puţin de şcoală, chiar dacă în ultimele două săptămâni îţi vine să o iei razna şi nu mai ai răbdare până la sfârşit. Timpul trece într-adevăr foarte greu atunci când eşti într-un loc în care nu ai vrea să fii şi faci tema la chimie când, de fapt, tot ce îţi doreşti tu să faci este să pleci hai-hui pe câmpii.

Fă ca această vară să fie memorabilă şi nu ezita să faci tot ce-ţi pofteşte inima, dar trebuie să te avertizăm: Excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *