Atentie: Zid in (re)constructie!

atentie- zid in (re)constructie

atentie- zid in (re)constructie

de Diana Popa – redactor
foto: Adriana Isăilă – colaborator foto

Fraților, lumea asta ne ia de proști! Oamenii care ar trebui să ne educe, să ne crească și care susțin sus și tare că noi suntem generația care va prelua „ștafeta societății“ (indiferent dacă ea valorează sau nu ceva) pur și simplu refuză să creadă că noi putem gândi!

În liceu, sunt o mână de profesori mai deschiși, care chiar își văd elevii ca pe niște ființe umane, ca pe persoane și îi tratează ca atare respectându-le opiniile. Restul, ori se arată complet dezinteresați, ori practică o formă crasă de ipocrizie, susținând că vor să interacționeze cu elevii, că vor să audă opinii, însă orice contestație este din start un mare minus. Cine vrea să treacă, să tacă mâlc și să fie de acord.

Ceea ce e și mai grav, este că există oameni care știu exact cât de greșit este acest lucru, însă tac și înghit, îi lasă pe alții să se martirizeze, ca mai apoi să aibă de cine vorbi: „Vai, dar câtă dreptate avea xulescu când spunea că…“. Bun, și tu unde erai când xulescu s-a ridicat să spună ce avea de spus? Dacă erai de acord, de ce ai tăcut? „Păi, mi-era frică să spun ceva.“ Ah, atunci bine. Bine că și-a luat altcineva glonțul pentru că tu nu ai fost în stare să susții o părere. Genial.

Așa ne învățăm de mici cu frica de a avea o opinie proprie, fie ea cât de bine conturată și argumentată; la ce bun, dacă nimănui nu-i pasă de ea? Așa ne transformăm într-o societate care înghite orice, care tace și suportă, care nu știe să conteste. Cu alte cuvinte, o societate moartă, defunctă, care nu face altceva decât să se lovească cu capul de același zid o dată și încă o dată.

Au trecut mai bine de 20 de ani de la Revoluție și noi încă nu știm de ce, pentru ce. E îngrozitor cât de repede poate să uite lumea și cât de repede ajungem exact de unde am plecat.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *