Studiile mele-peste mari si tari

studiile mele- mari si tari

studiile mele- mari si tari

de Nicolae Ioana Catalina – colaborator
foto: Daniel Pica – colaborator foto

Vrei să-ți găsești o bursă afară? Se poate. Toate diplomele pe care le-ai obținut vor fi recunoscute peste tot în Europa și nu numai. Nu e asta cea mai tare chestie? Iar apoi vei putea să-ți cauți un job peste hotare, iar ce e și mai tare e că experiența din afara granițelor îți va fi recunoscută și dacă decizi să te întorci în țară!

Conceptul de „în străinătate“ înseamnă de multe ori mult mai aproape de casă decât ți-ai imagina. Poate că în afară te vei integra atât de bine încât întoarcerea acasă o să ți se pară o vacanță. Întoarcerea paginii odată cu plecarea de acasă poate fi un pas greu, dar poate cel mai important. Tu te-ai gândit deja ce vrei să faci? Ce abilități sau interese ai?

Cel mai important e să-ți continui studiile. NU abandona studiile doar de dragul petrecerilor șamd! Studiile tale înseamnă viitorul tău! Nu contează dacă continui aici, în UE, în SUA sau în cel mai îndepărtat loc al planetei. Un timp petrecut în străinătate îți va lucra competențele într-o limbă străină. Există multitudini de programe de burse. Tehnologia zilelor noastre îți permite să dai un search pe gugăl să cauți mai multe informații despre programele Comenius, Erasmus sau Fundația „Dinu Patriciu“. Știai că peste 2 milioane de studenți din Europa au beneficiat de oportunitatea de a studia în străinătate? Pe MOCA? Sună deja mai interesant, nu?

După ce dai acel search și te decizi unde, cum vrei să înveți, ai grijă ca din dosarul tău să NU lipsească CV-ul, o fișă cu notele din anii de liceu, certificatul de limbă străină (fie el de engleză – Cambrigde, IELTS, TOEFL; DELF/DALF pentru franceză, DELE pentru spaniolă etc.), precum și scrisoarea de intenție. (Vrei model? www.scrisoare-de-intentie.ro).

Acestea fiind spuse, dragi colegi, vă urez succes în orice plănuiți să faceți cu viitorul vostru. Aici sau afară, învățământul face parte din evoluția noastră. Încă un lucru! Ca individ care învață pe tot parcursul vieții, nu știi niciodată ce limbi ți-ar fi utile pe viitor! Spor la învățat!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *