Aproape major

aproape major

aproape major
de Irina Constantin – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

„Aveam şaptişpe ani şi o mie de vise“, spunea o melodie drăguţă. Într-adevăr, când ai vârsta asta vrei să faci cât mai multe lucruri. Printre chestiile pe care le poţi face se află şi mersul la diverse concerte, bineînţeles, fără a avea probleme la intrare. Unii vor spune că este uşor să te strecori şi că nu se ţine cont de reguli nicăieri. Evident, se mai întâmplă să scapi neobservat. Însă nu sunt puţine cazurile în care tipii de la intrare strică planurile atent făcute.

Până acum ceva timp, nu prea erau concerte cu restricţii în ceea ce priveşte vârsta. Limita de vârstă era, probabil, impusă doar teoretic; atât eu, cât şi foarte multe cunoştinţe intram la concerte de toate genurile, în orice fel de locaţie, fără nicio problemă. Dar, cum karma ne loveşte direct acolo unde ne doare cel mai tare, se întâmplă să ne aflăm într-o situaţie destul de enervantă şi oarecum frustrantă.

Şaptişpe ani. Dacă vrei să te oftici şi mai mult, şaptişpe ani şi câteva luni, eventual foarte aproape de 18. Concerte care mai de care mai tentante te bombardează din toate direcţiile. Alice Cooper, Deftones şi Placebo sunt doar trei exemple de evenimente la care minorii nu au avut şi, respectiv, nu vor avea voie.

Sponsorii concertelor sunt, în mare parte, producători de diverse băuturi alcoolice. Respectivii întind organizatorilor o mână, cu condiţia ca totul să se desfăşoare cu şi între persoane majore. Acum urmează întrebarea: cu ce este diferit un Gheorghe de 18 sau ceva mai mulţi ani faţă de un Vasile de 17 ani şi jumătate? Ca şi comportament, mă refer, lăsând la o parte orice alt criteriu, cum ar fi regula cu „Se vinde alcool, deci nu intră minori“. Am văzut de multe ori puştime care cântă şi se simte bine la concerte, la fel de des cât am observat şi adulţi puşi pe scandal şi lovind cu sticle în jurul lor.

Dar, ţie, aproape majorule, îţi lipsesc câteva luni de viaţă. În acele luni, probabil, te-ai fi pregătit sufleteşte şi te-ai fi antrenat din greu pentru a-ţi creşte rezistenţa la băutură. Să fii gata să consumi alcool în cantităţi industriale! Da’ fix în ziua în care ai şansa să vezi trupa preferată live, te gândeşti că ar fi drăguţ să intri într-o comă alcoolică, nu-i aşa? Nu.

Aşadar, de ce nu pot intra minorii în locul unde se ţine concertul, fără să consume alcool, de exemplu? Şi asta ar putea fi o soluţie. Dacă un puşti îşi doreşte să vadă o trupă, nu este nimic greşit în asta. Dar, până se rezolvă ceva, putem încerca în continuare să ne strecurăm printre bodyguarzii masivi şi impunători de la intrare.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Intr-adevar, cateva luni pot fi o maturizare a karmei :))). Sa fim seriosi, cati nu fumeaza si beaua la colt de strada (nu mai zic de baruri/cluburi) cu bautura de la alimentara, si la concerte, cu niste formatii decente, nu pot intra…

  2. Bautura si fumatul sunt doua chestii pe care, daca cineva vrea, oricum le face. Indiferent daca intra la un eveniment sau nu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *