Amintiri in colt de strada

amintiri din colt de strada

amintiri din colt de strada

de Vladimir Pogonariu – redactor
foto: Ion Mateș – fotoreporter

Memorii, amintiri, sentimente… toate legate aparent de acel loc în care toate au început. Nu cred că există om pe planetă care să nu ţină minte locul în care a început totul… acel ceva care i-a schimbat viaţa, care i-a dăruit pe cineva, acel loc în care magia s-a îmbinat cu realitatea pentru o clipă.

Suntem marcaţi de locul în care totul a început, asta e realitatea. Nu putem uita de unde am plecat cum nu putem uita nici locurile în care ne simţim speciali şi în care ne-am dori să fim cu acel cineva foarte special. Şi nici nu trebuie.

Să fim sinceri… de câte ori nu v-aţi plimbat prin oraş de nebuni, în căutarea locului în care să staţi şi să meditaţi? De câte ori nu v-aţi dorit să fiţi într-un anumit loc, alături de o anumită persoană? De câte ori nu v-aţi întors acolo unde a început totul, ca să visaţi cu ochii deschişi?

Mie nu o dată… ci de fiecare dată. Nu ştiu de ce, dar nu puţine sunt momentele când îmi place să mă întorc acolo unde a început totul, să mă întorc în acel colţ de stradă şi să stau să aştept nimic… sau stau să mă gândesc cum ar fi dacă… să stau eu cu mine şi să nu mă intereseze de nimic altceva. Să fiu în mijlocul străzii într-o zi ploioasă, să fiu pe munte şi să admir creaţia naturii sau stelele într-o noapte cu lună plină de pe platou… să visez cu ochii deschişi la scena perfectă. Să astept degeaba ceva, poate, perfect.

E vorba de acel loc în care să ne refugiem când nimic nu iese bine. E vorba de locul care e cel mai bun remediu pentru tristeţe, pentru stres, pentru orice. E locul tău, în care eşti cine vrei tu să fii, în care poţi medita la orice fară să îţi pese de ce spune lumea. E locul în care totul e frumos. E colţul tău de rai în care te refugiezi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.