9gag – challenge accepted

9gag

9gag

de Ioana Cătălina Nicolae – colaborator
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

Da, e încă unul din site-urile care este la modă mai nou. Şi a ajuns atât de faimos datorită bineicunoscute reţele de socializare Facebook.

Mai nou, dacă nu ai auzit de 9gag, nu exişti. Dacă nu dai share, nu exişti. Există chiar şi reclame cu referire la Facebook. Toţi, absolut toţi cei care intră pe 9gag nu se mai pot dezlipi de el. Da, înainte era un site pentru „forever aloneri“, dar acum e doar COOL. Şi ce e atât de cool la el? Nici nu ştim. E doar spiritul de turmă trezit în noi toţi, pierzându-ne identitatea pe diferite site-uri de socializare precum acestea. Acolo poţi fi orice. Poţi să fii „forever aloneri“ sau „like a boss“. Poţi să te regăseşti în fiecare caracter drăguţ sau mai puţin drăguţ.

Dar, până la urmă, ce contează mai mult? Cine eşti cu adevărat între prietenii tăi, pentru ca ei să te aprecieze la adevărata ta valoare? Sau cine eşti pe FB, unde ei te consideră cool doar atunci când eşti în trend, pentru ca atunci când rămâi în urmă să te înlăture?

Dar, oricum, la vârsta noastră, la liceu, toţi ştiu de 9gag. Toţi au devenit atraşi de el dintr-un motiv sau altul. E fun, cum spune şi numele site-ului (9gag – just for fun). Şi, da, acolo găseşti numai chestii adevărate. Cum ar fi „all the awkard moments“ sau chestiile „awesome“ pe care le postează ceilalţi. Dar, până la urmă, sunt doar nişte poze random cu un titlu interesant, cu o chestie pe care toţi o facem zi de zi, dar nu o admiteam până acum. Acum că e cool, o admitem toţi.

Nu spun că e rău să ne ţinem după trenduri sau să urmăm turma. Dar atunci când o facem, trebuie să fim siguri că rămânem oaia aia roz sau neagră din turmă, care nu se pierde prin cu restul, care are o identitate proprie şi alege totul în funcţie de propriile principii.
Dar până 9gag rămâne doar o istorie, ţineţi minte: Some of us were trolling before it was cool!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *