Impreuna il ajutam pe Catalin

887485_965066670219617_5394724405155957928_o


„Vreau să fiu doctor pentru a putea ajuta oamenii!“

Am auzit fraza aceasta nu de puţine ori din gura celor ce se visează a fi medici într-o bună zi. În ciuda acestui fapt, este ceva care mă revoltă, și anume faptul că, în cazul în care nu ai câteva mii de euro bune de dat pe operaţii, tratamente și tot așa, mori. Trist, dar adevărat.

Cum este posibil să nu îţi permiţi să îţi salvezi viaţa?! În plus, nici măcar un medic nu ridică un deget (update: nici măcar un medic nu ridică un bisturiu) pentru a opera pe cineva în stare critică, dacă acel cineva nu are averea care acoperă costul operaţiei.

Există, desigur, cazuri ceva mai fericite, în care oamenii încearcă în fel de feluri să strângă banii.

Ceea ce mi-a atras atenţia şi m-a îndemnat să scriu acest articol, a fost un caz chiar de la mine din liceu. Un fost mateist, Cătălin, în vârstă de 21 de ani, a fost diagnosticat, cu ceva ani în urmă, cu cancer osos la umărul stâng. După multe operaţii, lucrurile au început să revină la normal. Recent, boala a recidivat, iar acum tânărul are nevoie de 43 000 euro ce-i vor asigura cele două intervenţii de care are nevoie, la o clinică din Germania, specializată în chirurgie toracică, din orașul Heidelberg.

Astfel, artiștii Colegiului Național Matei Basarab din Bucureşti, au decis să accepte provocarea de a face un spectacol caritabil. Detaliile au fost stabilite rapid, iar dansatori, actori, cântăreţi şi gimnaste au început repetiile pentru spectacolul ce se apropie cu paşi repezi.

Vineri, 30 octombrie 2015, la ora 18:30, va avea loc spectacolul pregătit cu drag şi spor, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Matei Basarab.

Oricine doreşte este bine-venit. Ne dorim să-l ajutăm pe Cătălin, căci în ziua de azi, fără sume incredibile de bani, nu ai dreptul la viaţă!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *