10 Filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!

de Andrei Antonescu – redactor
foto: cinemagia.ro

Anul 2012 este controversat din mai multe puncte de vedere: mulţi se tem de acest an, pentru că vezi Doamne, la finele lui, lumea, aşa cum o ştim noi, va pieri. Eu mărturisesc că pot să mor fericit pentru că, din punct de vedere cinematografic, am fost binecuvântat. Tot anul am avut parte de filme bune şi nici nu am zgâriat suprafaţa, veţi vedea mai jos de ce.

Filmele împrăştiate mai jos sunt în ordine descrescătoare, dar, în opinia mea, toate sunt pe primul loc.

10. Prometheus
Ridley Scott ne încântă „papilele“ audio-vizuale cu un nou film SF. Aşa-zisul prequel al seriei „Alien“ se află în rândul celor mai aşteptate filme ale acestui an şi promite multe, cu o atmosferă intrigantă şi cu o poveste care pune orice fan science-fiction pe jar. În distribuţie se află staruri precum: Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce, Idris Elba şi Noomi Rapace.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


9. Abraham Lincoln: Vampire Hunter
Mi-a venit atât de greu să cred că există un film cu un asemenea titlu, darămite să fie tratat şi cu o asemenea seriozitate. M-am aşteptat la o parodie, m-am gândit că este un nou film din seria „Scary Movie“, dar apoi am văzut trailer-ul şi am rămas mut. Regizorul filmului „Wanted“, Timur Bekmambetov, în colaborare cu dementul de Tim Burton ne oferă un fantasy-horror ieşit din tipare. De-asemenea, un Abraham Lincoln diferit de ceea ce ne prezintă istoria, care se află într-o luptă încordată cu o hoardă de fiinţe însetate de sânge. În distribuţie se află: Dominic Cooper, Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead şi Rufus Sewell.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


8. The Amazing Spider-Man
Un reboot după seria regizată de Sam Raimi, care se întoarce la origini, mai exact în perioada de început a căţărătorului nostru preferat. Peter Parker se întoarce la liceu şi de data asta are un inamic vechi (dar nou pe ecrane) de înfruntat. Filmul este regizat de Marc Webb, cunoscut pentru „500 Days Of Summer“, iar în distribuţie îi avem pe: Andrew Garfield, care m-a impresionat în „The Social Network“, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen şi Sally Field.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


7. Get the Gringo
Mel Gibson se întoarce într-o comedie antrenantă, după semi-drama „The Beaver“. Un afacerist obişnuit ajunge în Mexic, în poziţia de infractor şi este găzduit de închisoarea din respectivul oraş. Scenariul este scris de însuşi Mel Gibson, iar regia este asigurată de Adrian Grunberg. În distribuţie îi avem pe: Mel Gibson, Peter Stormare, Scott Cohen, Bob Gunton şi Dolores Heredia.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


6. Frankenweenie
Dacă vă amintiţi de „Nightmare Before Christmas“, sau „Corpse Bride“, cu siguranţă veţi îndrăgi filmul ăsta. Ideea este următoarea: Viktor Frankenstein este un cineast în toată regula, care realizează scurt-metraje, împreună cu câinele său loial, Sparky. Din păcate, Sparky este călcat de o maşină şi moare. Îndurerat, Viktor încearcă şi găseşte o cale prin care să îl readucă pe Sparky la viaţă. Dar aspectul câinelui este puţin cam ciudat pentru cei din jurul său, iar Viktor încearcă să le arate natura bună a lui Sparky, totuşi cu câteva impedimente pe parcurs. Filmul este un fel de tribut pentru pelicula din 1931 „Frankenstein“. Adică, este un no-brainer, regizat de nemuritorul şi excentricul Tim Burton. În distribuţie se află: Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short, Catherine O’ Hara, Conchata Ferrell.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


5. Men In Black 3
Lumea este în primejdie, iar agentul J este nevoit să îi salveze şi viaţa lui K pe parcurs. Acesta trebuie să se întoarcă în timp pentru a îndrepta lucrurile, dar realizează că partenerul său nu a fost foarte sincer cu el şi află anumite secrete ce au fost păstrate în timpul parteneriatului lor. Primele două filme au stabilit un nivel umoristic destul de interesant, iar cei doi actori, Will Smith şi Tommy Lee Jones sunt crema acestei francize, aşa că recomand cu caldură, mai mult pentru factorul nostalgic. Regizat de acelaşi Barry Sonnenfeld.

În distribuţie îi avem şi pe: Rip Torn, Emma Thompson, Bill Hader, Josh Brolin, Michael Stuhlbarg, Nichole Scherzinger, Alice Eve.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


4. Ice Age: Continental Drift
Cel mai simpatic trio animat: Sid, Diego şi Manny pornesc într-o nouă aventură. Cei trei sunt separaţi de turmă din cauza unui cataclism natural, aşa că se folosesc de un iceberg pentru a se reuni cu ceilalţi. Aşa cum promite fiecare aventură de genul ăsta, calatoria lor este presărată până la sânge cu piraţi, creaturi maritime şi multe altele. În distribuţie se află: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Josh Peck, Chris Wedge şi Matt Bennett. Regia este asigurată de Steve Martino şi Mike Thurmeier.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


3. The Expendables 2
Eroii de sacrificiu pornesc într-o misiune nouă. Scopul misiunii pare destul de simplu şi uşor de atins pentru Barney şi membrii echipei, dar pe parcurs ceva merge foarte prost iar unul dintre eroi este ucis cu brutalitate. Echipa pregăteşte o pedeapsă cruntă inamicilor, căutând dreptate. În regia lui Simon West, filmul ăsta este un pachet de acţiune, testosteron şi actori de zile mari. Este un film care garantează şi vinde exact ceea ce este, aşa că nu te aştepta la ceva profund.

În distribuţie se află: Sylvester Stallone, Jason Statham, Chuck Norris, Jet Li, Terry Crews, Liam Hemsworth, Randy Couture, Scott Adkins, Bruce Willis, Jean- Claude Van Damme, Dolph Lundgren şi unicul Arnold Schwarzengger.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


2. The Avengers
Era şi normal să fie inclus în top. Loki a luat-o razna, pe scurt, iar treaba echipei de vis este de-al opri. Tipul a ajuns în posesia unui cub galactic care poate crea portaluri între dimensiuni, aşa că se foloseşte de el pentru a ghida o armată extraterestră către Terra, iubita noastră planetă.

Filmul este epic, dramatic, comic şi bine închegat. În regia lui Joss Whedon, filmul este rezultatul unui suspans ce ţine de 5 ani şi nu dezamgeşte cu nimic. În distribuţie se află: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Jeremy Renner, Scarlett Johnasson, Gwyneth Palthrow, Tom Hiddleston.

10 filme pe care ar trebui sa le vezi anul asta!


1. The Dark Knight Rises
O nouă teroare ameninţă oraşul Gotham. Un individ mascat pe nume Bane plănuieşte să distrugă şi ultima părticică de speranţă din inimile oamenilor dar, cu puţin noroc, cavalerul negru va triumfa. Totuşi, din cauza vârstei o să aibă greutăţi în plus. Nu recomand doar filmul ăsta, ci toata filmografia lui Christopher Nolan. Din punctul meu de vedere este un regizor foarte bun şi în fiecare film a reuşit să ofere o lecţie morală de mare importanță, să nu mai pomenesc de modul deştept în care a prezentat linia epică. Mă aştept la ceva spectaculos, nimic altceva.

În distribuţie se află: Cristian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Joseph-Gordon Levitt, Morgan Freeman, Marion Cotillard, Anne Hathaway, Liam Neeson, Gary Oldman.

În final, nu uitaţi cutiile de suc şi popcorn, înarmaţi-vă cu o dispoziţie bună și vă doresc vizionare plăcută.

Recommended Articles

4 Comments

 1. Intr-adevar sunt niste filme de nota 10, numai bune de urmarit. 2012 este un an mai bogat ca precedentul, insa mai sunt si alte productii…

 2. Dark Shadows, Total Recall,The Bourne Legacy ,The Grey ??

 3. Hellow! Deci, am urmarit “Dark Shadows”, filmul m-a dezamagit, la fel ca si ultimele productii ale lui Tim Burton, precum “Alice In Wonderland”. Singurul motiv pentru care ar trebui sa urmaresti filmul asta, este pentru interpretarea actorilor, care sunt de nota 10, fara discutie. Dar ce nu mai face Tim Burton de ceva timp incoace, este sa riste, toata lumea adora stilul lui cinematografic, excentric si atmosfera intunecata, dar devine foarte repetitiv, obositor, enervant. Si sa fiu sincer, foloseste aceasi echipa de actori la nesfarsit, cum ar fi Johnny Depp. De mult timp nu am mai vazut un film mai realist si mai brut, cu actorul asta.
  “Total Recall”, nu l-am vazut inca, dar este un remake, iar eu sunt majoritatea timpului sceptic, cand vine vorba de remake-uri. Se pare ca nu m-am inselat, nu a oferit ce trebuia, din pacate.

  “The Bourne Legacy”, suna promitator, dar am ales intre doua filme de actiune, si “The Expendables” ofera mult mai multe, desi este mai “dumb”, este un film plin de actori care au cochetat cu actiunea de vreo 40 si ceva de ani, incoace. Jeremy Renner este un actor foarte bun, si mai are multe de demonstrat, dar este pe calea cea buna. Si sa fiu sincer, un al patrulea film in serie, mi se pare redundant. Asa mi s-a parut tot timpul. O trilogie este mai mult decat suficient.

  Iar “The Grey”, este din 2011, altfel isi avea locul in top. Liam Neeson Rules!

  Am incercat sa aleg cele mai asteptate titluri, si cele mai promitatare povesti. Am reusit sa vad majoritatea filmelor din lista. Mai ales TDKR, sunt pur si simplu inebunit dupa seria Batman. Ticalosul ala de Nolan a facut o treaba geniala. Bineinteles, sunt si alte productii mai bune, care vor aparea, sau deja ruleaza, nu pot sa le urmaresc pe toate asa de repede. Motive financiare si personale :)) In fine, “Daaa!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.