24gag

24gag

de Andra-Maria Măciucă – redactor
foto: Raluca Anculete – colaborator foto

A mai luat cineva virusul ăsta în ultimul timp? Nu, nu este vorba despre vreun microb în adevăratul sens al cuvântului şi nici despre un virus pe care să îl puteţi lua de pe internet… sau, privind din altă perspectivă, îl puteţi lua de pe internet, având în vedere că asta este sursa.

www.9gag.com, un site lansat în anul 2008, a reuşit să devină un spaţiu virtual preferat de amatorii de divertisment.

Un lucru care mă amuză poate mai tare decât postările în sine este faptul că găsesc, uneori, un număr mare de români care comentează, exprimându-şi amuzamentul sau chiar nemulţumirea în ceea ce priveşte subiectul cu pricina, abordat printr-o simplă poză, care conţine eventual aşa numitele „memes“ şi un text potrivit.

Nu pot să nu constat cât de bine este realizat site-ul, luând în calcul faptul că este aproape imposibil ca o persoană care accesează site-ul să nu fie atrasă de vreo imagine, de vreo postare în care se regăseşte.

Şi totuşi, nu vă enervează şi pe voi „that awkward moment“ când auzi o replică specifică 9gag spusă în română? Parcă îi piere din farmec… îmi aminteşte de ideea „briliantă“ a lui Victor Socaciu de a dubla toate filmele în limba română… „Verifică asta acolo!“ (Check this out!) – sună bine, nu?

Şi totuşi, detaşându-mă puţin de cât de mult îmi place şi mie 9gag, a ajuns oare să aibă o importanţă mult prea mare în spaţiul virtual? Există prea multe persoane care alocă prea mult timp acestui site?

Având în vedere faptul că există mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, putem observa cum foarte mulţi dintre aceştia dau „share“ postărilor de pe 9gag, acest lucru sporind numărul de vizitatori ai site-ului.
Păi „me gusta, me gusta“, dar cam dă dependenţă! Şi te poţi trezi cu „poker face“ când realizezi cât timp petreci văzând lucruri pe care le ştii deja sau prin care probabil ai trecut şi tu…

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *