Socialul de la pagina 5 – Black Friday, sau mai bine spus… haos!

socialu de la pagina 5

Socialul de la pagina 5 - Black Friday, sau mai bine spus... haos!

de Ana Maria Căciulă – redactor

Cu toţii ştiţi deja că a fost Black Friday şi că au fost super-reduceri în magazine şi toată lumea s-a călcat în picioare să ia orice mai ieftin. Nu ştiu cum se face că toţi se plâng de sărăcie şi alte probleme existenţiale, iar în „Vinerea Neagră“ (sună mai amuzant aşa), brusc au bani să-şi ia Iphone sau alte chestii.

Trecând peste asta, românii, săracii de ei, cu pensii mici şi salarii de nimic, au cheltuit într-o oră jumătate de milion de euro. Păi, fraţilor, dacă avem bani, de ce ne plângem atât? Cele mai multe magazine au vândut în acea seară cât într-o săptămână, iar cumpărăturile online nu au fost neglijate, serverele abia rezistând.

Pentru cine s-a bătut prin magazine, dar nici măcar nu ştie de unde vine termenul de Black Friday, ar trebui să ştie că obiceiul a început acum 60 de ani, în Philadelphia şi este ziua ce îi urmează unei sărbători foarte importante a americanilor, Thanksgiving. A fost numită aşa din cauza faptului că, vineri, traficul după Thanksgiving era infernal şi toţi se înghesuiau. Cam cum se procedează şi în privinţa cumpărăturilor.

Nu ştiu ce vă spune asta vouă, dar mie îmi spune două lucruri: adoptarea acestei „sărbători“ este inutilă pentru români, neavând nicio semnificaţie şi românii au economii strânse sub saltea, ceea ce e bine. În fond, asta înseamnă că nu o ducem aşa de rău precum ne „lăudăm“.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *