Socialul de la pagina 5: Noi venim, ei pleaca

socialul

socialul

de Vladimir Pogonariu – redactor

Duminică… ora 6 și ceva seara. Relaxare, căldură, o limonadă rece… totul e liniștit aici, în spatele monitorului LCD. Muzica sună în căști, iar în casă e o liniște perfectă (sau cel putin așa pare). Telefonul mobil sparge tăcerea. E Doru. Ce o mai vrea și acum?

Doru: Salut frate, ce faci? Auzi, diseară ai vreun plan?
Matei: Salut… băi, în principiu, nu. De ce?
Doru: Păi, mă gândeam să ieșim prin oraș la un suc, o măslină, o chestie.
Matei: Stai două secunde să vorbesc cu ai mei. (Un strigăt monstruos și celebra replică „Mamăăă, pot să ies diseară cu Doru la un suc?… bine bine… vin dimineața. Mulțumesc“). Da băi, mă lasă. La cât ne vedem?
Doru: La 7 jumate la Unirea e bine?
Matei: OK.

Calmul și liniștea aceea sunt acum de mult uitate. E deja ora 2 și ceva dimineaţa, noi suntem pe undeva prin centru, puțin mai mult amețiți după multele grade de alcool consumate. Orele trec, gradele din sticle la fel, banii se termină și la fel și bateriile noastre. Ora 6 a venit, soarele a răsărit și mijloacele de transport în comun circulă din nou. Ne urcăm în primul autobuz super aglomerat și ne îndreptăm spre casă. La 7 eram deja în pat și dormeam.

Vouă vi se pare normal ca în timp ce noi ne întorceam acasă și ne pregăteam să dormim ca niște porci, ceilalți să se ducă la muncă, să facă un ban? Ban pe care noi urmează să îl cheltuim în seara următoare.

Eu zic ca nu prea e în regulă. A nu se înțelege că prin asta am vrut să spun „Nu mai ieșiți noaptea!“. NU! Prin asta am vrut să spun că nu este tocmai OK să faci asta sau să facă asta toată lumea în mod regulat. Acum ceva timp am trecut și eu prin această experiență. M-am întors acasă la 7 dimineața cu un autobuz în care toată lumea se ducea la lucru, iar eu eram singurul care se ducea acasă să doarmă. M-am simțit puțin ciudat știind că acei oameni se duc la serviciu, iar eu mă duc în pat. Că ei se duc și muncesc pe brânci de la 8 la 4, iar eu mă duc și dorm între aceleași ore. Mai ciudat e când te gândești că așa sunt și părinții tăi. Că tu te duci acasă când ei pleacă, iar tu ieşi în oraș seara cu banii pe care i-au muncit ei o zi.

Nu e puțin cam… nerespectuos? Nu spun să nu ieșiți… nu spun nici să nu mai cheltuiți banii părinților pe toate tâmpeniile. Nu spun nici măcar aveți grijă cum vă comportați. De fapt nu mai spun nimic. O să mă mulțumesc cu un: „eu cred că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a ieși noaptea în oraș… mai ales pe banii părinților. Bani pe care ei îi câștigă când noi dormim.“

Recommended Articles

2 Comments

  1. De aceea, get a friggin’ job before starting drinking 😛 Sunt o groaza de part jobs pe care adolescentii pot sa le faca, mai ales daca au peste 16 ani. Daca aveti astfel de doleante si asteptari (baut prin baruri, hoinarit seara prin oras, etc) macar faceti asta pe banii vostri si in felul asta invatati sa va mai responsabilizati 🙂

    1. Pogonariu Vladimir

      Adevar graiesti… daaaar: din proprie experienta iti spun ca e bataie pe respectivele joburi. Mai ales la pliante, MC, promoter si… cam tot ce deviaza. Cea mai buna solutie e sa gasesti ceva la care te pricepi si sa incepi sa te promovezi… sau sa scoti un ban din asta. Am prieteni care fac site-uri, poze la botezuri si alte chestii de genul. Sau, cand incepe scoala, e celebra “fa-mi si mie tema la mate”.

      Tot respectul pentru ce ai scris si o zi faina! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.