Pledoariile lui Mery – Pledoarie nocturna sau Despre cearcane

pledoariile lui mery - Pledoarie nocturnă sau Despre cearcăne

de Maria Cârstian – redactor

Uneori cearcănele te fac să te simţi drăguţ pe interior. Da, eşti mai urât şi poate ai ochii roşii. Da, eşti obosit şi probabil ai să adormi în metrou la cinci dimineaţa. Poate la un moment dat o să te doară capul şi-ai să-l izbeşti nemilos de bancă. Dar nu asta contează şi ştii lucrul ăsta. Cui îi pasă că arăţi deplorabil, atâta timp cât pe dinăuntru te simţi bine c-ai mai tras o gură de aer din tot jegul monoton.

Cearcănele arată urât, mai ales la mine, dar zău că au un aer boem. Cearcănele spun: „Uite, mă, un om care şi-a luat soarta-n dinţi azi noapte!“. Poate a stat să nveţe pentru BAC, poate şi-a scris articolul pentru „Teen Press“, poate a avut un maraton nebun de filme şi-a reuşit să vadă într-o noapte toate filmele lui Tarantino! Respect pentru asta. Poate a băut prea mult suc într-un bar uitat de lume, până n-a mai ştiut cum îl cheamă şi şi-a sunat toate fostele ca-n filmele siropoase cu americani. Cine ştie ce-a făcut, dar măcar a facut! Că ar fi trist ca adolescent să nu-ţi găureşti creierul din când în când. Că dacă nu-l găureşti, n-o să aibă pe unde să mai intre aer. Se ştie că o minte sănătoasă e, fără dar şi poate, una aerisită. Nu de neuroni, bineînţeles, şi nici de sinapse, ci de stres.

Şi ce mod mai bun de a scăpa de stres, decât să ieşi la o plimbare nocturnă? Cu cât cearcănele vor deveni mai mari, cu atât vei avea nevoie de mai mult somn şi te vei odihni mai bine la momentul potrivit. Şi, se ştie, cu cât eşti mai odihnit, cu atât te poţi considera mai puţin stresat. Aşadar, indirect vorbind, cearcănele reduc stresul! Iată, un motiv bun pentru a pierde nopţile. Iar după ce dormi maximum trei ore, îţi garantez că vei fi mai proaspăt ca niciodată, de-a dreptul hiperactiv!

Aşa că, după o săptămână de şcoală şi teste, eu mă duc să mă destresez. E deja târziu, sau mai bine spun că-i foarte devreme. Eu mi-am făcut rost de nişte cearcăne în noaptea asta. Voi ce-aţi păzit?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *