Taramul visurilor in cinematografele din București si Cluj

Taramul visurilor in cinematografele din București si Cluj

Taramul visurilor in cinematografele din București si Cluj

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri

Începând cu data de 12 aprilie 2013, „Tărâmul visurilor“ (Beasts of the Southern Wild) va putea fi vizionat în cinematografele din București și Cluj.

Filmul ne arată că lumea e ca un puzzle, format din oameni, vietăți, fapte și acțiuni ce trebuie să se coordoneze în armonie: „Universul este compus din mici bucăți care se potrivesc perfect. Dacă se strică un element, totul se destramă“.

Povestea este un amestec de supraviețuire, curaj și legături strânse între membrii unei comunități izolate de lumea civilizată. Eroina filmului, Hushpuppy, este interpretată de Quvenzhané Wallis, cea mai tânără actriță nominalizată la Oscar și laureată a premiului pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes!

Filmul a primit recunoaştere internaţionalã atât prin obţinerea premiilor FIPRESCI la Cannes şi BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat, cât şi prin distincţia Camera d’Or, oferitã regizorului Benh Zeitlin.

Bathtub/Cada, locul de acțiune al filmului, este o lume imaginară inspirată de zona Louisianei, în care o veți cunoaște pe Hushpuppy, o fetiță feroce de 6 ani care locuiește cu tatăl său, Wink. Cei doi luptă pentru supraviețuire într-un loc uitat de lume, care reprezintă întregul lor univers. Tărâmul visurilor, un film miracol, magic şi emoționant, care îmbină ferocitatea, sălbaticul și sărăcia cu candoarea și dragostea pentru natură și oameni.

Filmul prezintă relația dintre tată și fiică într-o lume în care „doar cei puternici“ rezistă, în care iubirea pentru comunitate este mai puternică decât apele și furtunile care mătură tot ce le stă în cale. Cutezătoare, Hushpuppy își apară dreptul de a-și povesti istoria, atunci când delta este acoperită de ape și comunitatea refuză să-și părăsească îndrăgitul cămin.

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.asociatiamacondo.ro şi
https://www.facebook.com/BeastsOfTheSouthernWildFilm.

[youtube]7gBsxF5gObw[/youtube]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.