Pledoariile lui Mery – impotriva consumatorului mascat

pledoariile lui mery

de Maria Cârstian – redactor

Acum, cel mai la modă e să reuşeşti să convingi lumea că tu nu eşti consumerist. Eşti un adevărat luptător împotriva capitalismului şi ai în sânge dispreţul faţă de marile companii. Şi cel mai bine te descurci atunci când trebuie să arăţi cu degetul sau să dai vina pe cineva. O vezi pe domnişoara în rochiţă de firmă care tocmai traversează la Unirii? Ea e prima la care trebuie să te uiţi urât.

Atitudinea ta va lăsa lumea aşa perplexă şi mută de admiraţie, încât nimeni nu va observa cum te strecori în Burger King să mai bei o cola. Şi numai tu ştii câte comenzi ai dat în Anglia pentru o pereche de Dr. Martens. Recunoaşte, până şi tu ai căzut în mrejele capitalismului!

Asta pentru că e imposibil să trăieşti la oraş şi să nu fii consumerist. Consumerist te face şi simplul fapt că-ţi cumperi roşiile de la Mega Image, în loc să ţi le creşti cu sapă şi îngrăşământ natural. Şi apoi, până şi mamaia de la ţară, care îşi creşte roşiile singură şi-şi face săpun din grăsime de porc, tot e ajunsă de consumerism când se duce până la supermarket să-şi cumpere o amărâtă de pastă de dinţi.

Toţi suntem consumerişti într-un fel sau altul. Şi asta e bine, în măsura în care găseşti la magazinul din colţ tot ce-ai nevoie. Dar e prost, în măsura în care devenim din ce în ce mai materialişti şi nu ştim cum să mai dăm năvală în Bershka când încep reducerile.

Toţi suntem consumerişti. Aşa că resemează-te şi nu mai fi, te rog, ipocrit.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Dc ai intra in Burger King pentru o cola? :)) Te furi singur la buzunar. Si cine naiba poarta Dr Martens? Ala e hipster-ism at it’s absolute finest.
    Si este o diferenta intre a cumpara o pasta de dinti si a umpla imbracat in haine de 10000$. Asta in masura in care “tu” i-ai cerut banii lui mami sau tati pt haina aia “skumpik dragutzik” armani, in timp ce altul n-ar avea bani nici de nasturii de la ea.
    Mare pacat ca am ajuns dictati de corporatii. Puterea trebuia sa ramana in mana omului de rand.

  2. Treaba cu Burger King era doar de exemplu. In rest, foarte multi oameni chiar poarta Dr. Martens si chiar si-i comanda din Anglia. Cu asta sincer nu am o problema, in masura in care si mie mi se par foarte simpatici bocanceii aia.

    Articolul se refera la oamenii care poarta adevarate “lupte” cu societatea pentru a dovedi ca ei nu sunt ABSOLUT DELOC consumeristi. Si, pe langa faptul ca oricum pica in mrejele Burger Kingului si bocancilor scumpi (doar exemple, din nou), oricum sunt consumeristi pentru simplul fapt ca-si iau pasta de dinti de la supermarket in loc sa si-o faca ei acasa. Pentru simplul fapt ca pasta aia de dinti e Colgate si e pusa pe piata de o corporatie.

    Scopul articolului era sa arata ca toti suntem consumeristi, fie ca avem ţoale de firma, fie ca nu. Iar daca toata lumea e constienta de asta, ipocriziile nu-si mai au locul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.