ONGT: Vrem MaiMultVerde


Mai mult verde

de Florentina Băcioiu – seminarist
sursa foto: Arhiva MaiMultVerde

Asociaţia „MaiMultVerde“ este o organizaţie non-guvernamentală de protecţie a mediului, care promovează voluntariatul. Înfiinţată în 2008 de Andreea Höfer, Doru Mitrana, Dragoş Bucurenci şi Hanno Höfer, ea a avut o ascensiune rapidă, în numai câţiva ani reuşind să implice 15.000 de voluntari din întreaga ţară în proiectele sale.

Fie că a fost vorba de plantări de puieţi, acţiuni de curăţare a zonelor intens poluate sau de sesiuni de informare şi conştientizare a populaţiei, oameni de toate vârstele au răspuns la apelul echipei MaiMultVerde. Ei s-au implicat de-a lungul timpului în campanii precum „România prinde rădăcini“, „Marea Plantare“, „VERDIS“, „Grătar curat“, în urma cărora au fost plantaţi jur de 250.000 copaci şi au fost strânse aproape 170 tone de gunoaie, conform raportului anual pe 2009, publicaţia „Verde’n faţă“.


Mai mult verde

Printre proiectele în curs de desfăşurare se numără „Viaţa după colectare“, ce îşi propune crearea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor pe categorii: sticlă, hârtie, plastic şi metal, urmând ca acestea să fie reciclate. Campania a fost îndelung mediatizată, mascotele acesteia, „Balerina Origami“, „Zâna din sticluţă“ şi „Cavalerul Metalo-Plastic“, îndemnând oamenii să semneze scrisorile prin care solicită un sistem civilizat de colectare a deşeurilor în apropierea locuinţelor lor.

De asemenea, veşti bune pentru adepţii plimbărilor cu bicicleta sau pentru cei ce îşi propun să facă o schimbare în viitorul apropiat, alegând varianta eco în defavoarea mijloacelor de transport în comun. Începând cu 1 aprilie (şi nu e păcăleală!) se redeschide „Cicloteque“, o reţea de 300 biciclete ce pot fi închiriate din cele trei centre din Capitală: Parcul Tineretului, Parcul Herăstrău şi Facultatea de Drept. Tariful este de 10 ron/oră, însă dacă vrei să faci ceva economii, te poţi înregistra pe www.cicloteque.ro şi plăteşti o sumă modică de 1 ron/oră.


Mai mult verde

Pentru mai multe informaţii despre proiectele asociaţiei şi despre posibilitatea de a face parte din echipă, poţi vizita site-ul www.maimultverde.ro sau pagina de Facebook: MaiMultVerde.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *