Horrorschiopu’ lu’ mama Bibanu’

Horrorschiopu' lu' mama Bibanu'

de Alina-Andreea Ionescu – redactor

Berbec – Îţi aminteşti mingiuţele făcute din hârtie şi scoci? Ce ar fi să îţi aduni colegii la un meci de fotbal pe holul liceului? În loc de porţi nu te sfii să foloseşti noile manuale, îţi vei aminti mai târziu de asta.

Taur – Coarnele s-au cam tocit de la atâtea ieşiri. Programul e supraîncărcat şi încă speri să ai o oră doar pentru tine. Fă bine şi fugi la magazin pentru o altă pereche de coarne, o să ai nevoie!

Gemeni – Încă nu ai trecut peste ziua în care ai fost trimis să cumperi o cutie cu lapte şi te-ai întors, două ore mai târziu, cu perechea de pantaloni la care râvneai de mult timp? Nici o problemă. Te vei bucura de nenumărate zile bune de acum încolo!

Rac – Ştim că te-ai pregătit pentru vacanţa de iarnă, dar e o mică problemă :-). Mai ai de aşteptat trei luni până atunci. Trăieşte şi tu în prezent, lasă viitorul!

Leu – Părinţii ăştia au început să te calce pe coadă! Încearcă să vii şi tu la o oră rezonabilă, îşi fac şi ei griji pentru puişorul lor.

Fecioară – Dacă mai zbieri ca apucata după ceva pierdut o să răguşeşti în scurt timp. Stai chill, ia o gură de cafea şi citeşte o carte. Oamenii au nevoie şi de odihnă!

Balanţă – Luna asta ai fost unul dintre candidaţii pentru spitalul de glumeţi. Expresia „tulburări de personalitate“ a fost inventată special pentru tine.

Scorpion – Luna aceasta vei fi invadat(ă) de familie şi prieteni. Eforturile pe care le faci te vor îndepărta de ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Sfat: paşii mici sunt mult mai siguri decât încercarea de a împăca iepurele cu găina.

Săgetător – Ai epuizat până acum rezerva cu săgeţi pe boboci? Nu e bine! Încearcă să îţi dai întâlnire cu Cupidon, am înţeles că e în grevă pe Kiseleff ;-).

Capricorn – Ştim că e un lucru bun să fii energic, dar profesorii vor să vadă şi un pic de seriozitate. Notele bune nu se iau doar pe copiat ;-).

Vărsător – Îţi poţi da seama că vine furtuna, dar nu poţi să ştii când şi cu ce forţă. „Intensitate maximă“ e o expresie foarte sexy atâta timp cât nu se referă la fenomene naturale scăpate de sub control.

Peşti – Fuga de realitate te-a dus prea departe de mal. Ai rămas prins în plasa pescarilor şi nu ştii cum să scapi? Aşteaptă-ţi fratele auriu şi pune-ţi o dorinţă. Cine ştie? Poate o să se îndeplinească… cândva.

Recommended Articles

7 Comments

 1. “Nicio” se scrie legat…

  1. De fapt Doom-ul ne spune ca poate fi scris si legat si dezlegat in orice fel de situatie 🙂

   1. ok. pe noi ne bate la cap profa de romana cu chestia asta, de-aia imi sare in ochi de fiecare data:)

 2. @Oana: Lamuriri asupra nici o şi nicio (nici un, nici unul – niciun, niciuna)
  Pentru a putea înţelege mai bine în ce situaţii folosim nici o şi în ce situaţii nicio, putem lua ca exemplu de bază: nicio ≠ vreo sau niciun ≠ vreun; niciuneia ≠ vreuneia etc. Deci îl vom putea utiliza în aceste exemple: “Niciun coleg nu şi-a scris tema” pentru întrebarea “Este vreun coleg care şi-a scris tema?”
  Atunci cînd este vorba de cantitate zero, nimic, deloc, cuvîntul se scrie legat: nicio, niciun (ex.: “Nu am niciun ban” pentru “Nu am deloc bani” sau “Am zero bani”).
  Atunci cînd e vorba de o de o negaţie repetată, scriem în două cuvinte: nici o, nici un (ex.: Nu am nici o întristare, nici o mare bucurie ; Nu am nici una, nici alta).

  Avem situaţii în care putem alege între cele două variante nicio şi nici o. *Alegerea se va face în funcţie de intenţia comunicării noastre, a mesajului, de prezenţa sau absenţa unui substrat retoric.
  La o întrebare ca:
  – Mai e vreun măr? putem răspunde – Nu mai e niciunul. (atunci cînd intenţia este de a informa pur şi simplu, sec, neutru).
  Sau putem răspunde:
  – Nu mai e nici unul. (atunci cînd substratul retoric este „fantastic, nici măcar unul!”). (*G. Pruteanu, 6 – 18.III.2006 – NICIO, NICIUN – pruteanu.ro).

  Aşadar:
  Niciun (nicio):
  Nu am văzut nicio fată = Nu am văzut nimic (care să aibă legătură cu vreo fată);
  Nici un (nici o):
  Nu am văzut nici o fată = Nu am văzut nici măcar o fată.

  Niciunul (niciuna)
  Nu a venit niciunul la slujba de înmormîntare = Nu a venit nimeni la…
  Nu a venit nici unul la… = Nu a venit nici măcar unul la…

  Este o chestiune relativa, in functie de intonatia autorului. In text e mai dificil sa redam aceasta intonatie sau intentie de comunicare, cind vine vorba de “nici o” si “nicio”.

  🙂

 3. Hm, 4 comentarii si nici unul despre articol. Zic eu atunci: slabut, chiar fara haz. Exista unele replici care se potrivesc pe personaj, dar cand citeam rubrica asta acum ceva timp, radeam la fiecare zodie. Acum nimic, nici macar un zambet cap-coada. “îndeplinească… cândva” fonetic suna urat, iar gramatical nu mai spun.

 4. dana. naty e mai buna decat joey

  este o abordare originală, nu are cum sa fie ca si celalalt. oricum este doar pe o luna, mie una mi-a placut . Mai asteptam si altele dar daca se poate Alina mai mult haz. Cel de luna trecuta a fost mult mai bun. Nu spun ca nici asta nu e, dar poti mai mult de atat!
  razvan mie nu mi se pare nimic in neregula cu ceea ce e scris la zodia Pesti. 😀 dar asta e parerea ta.

 5. “[…] vacanţa de iarnă, dar e o mică problemă . Mai ai de aşteptat trei luni până atunci […]”
  Problema cred ca sta in faptul ca mai e doar o luna pana la vacanta, nicidecum 3 luni. Sa inteleg ca Mama Omida si al ei glob joaca feste cu timpul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *