Cum sa te distrezi in vacanta cu parintii

Cum să te relaxezi mai ceva ca-n filme

Cum sa

de Andreea Samoilă – redactor

A venit vacanța de vară și cu toții știm că, printre numeroasele „ieșeli“ cu prietenii pe la mare sau munte, se apropie și excursia cu părinții. Chiar dacă sună plictisitor să pleci cu ai tăi o săptămână sau două, parcă sună destul de bine o vacanță într-o altă țară, precum Spania sau Franța, nu? Desigur, există câteva lucrușoare pe care le poți face pentru a nu te plictisi oriunde ai merge și pentru a avea o vacanță reușită!

O vacanță reușită în altă țară trebuie să aibă neapărat un ingredient: înainte de a pleca de acasă cumpără o carte despre locul în care mergi sau, pur și simplu, caută pe net câte ceva. O să descoperi câteva obiective turistice, parcuri de distracții și locuri super. Și, dacă nu vrei să te pictisești, trebuie să știi câteva locuri mișto acolo. Așa că nu uita să pui ghidul turistic în bagaj!

Nu trebuie să pleci de acasă supărat pentru că nu poți să ieși o săptămână cu prietenii tăi și nu puteți merge în Vamă. Așa doar o să îți enervezi părinții, care o să se supere pe tine și un început de vacanță prost nu e tocmai bun! Gândește-te doar cât de mult noroc ai că mergi în unele locuri unde alții nici nu își imaginează că vor merge. Așadar, când vine vremea plecării afișează un zâmbet larg și gândește-te că totul o să fie fain.

Odată ce ați ajuns acolo, ține minte că și părinților tăi le place să se distreze și nu sunt atât de „încuiați“ pe cât crezi tu. Și ei au fost adolescenți și și-au considerat părinții de modă veche și așa mai departe. În loc să stai toată vacanța cu căștile în urechi și cu ochii ațintiți în tabletă, încearcă să faci niște chestii fun cu ai tăi! Puteți juca volei sau badminton pe plajă sau, dacă părinții tăi nu sunt atât de zglobii, să jucați cărți.

Când mergi pe plajă poți să-ți iei o carte cu tine și nu mă refer la lectura suplimentară de la liceu sau ceva de genul. Dacă nu îți place sau nu ai chef de citit romane și vrei ceva mai dinamic, poți să cauți un centru unde se fac scuba diving, windsurfing și multe alte nebunii. La mare în străinătate sigur o să găsești numeroase locuri unde poți practica aceste sporturi și cu siguranță te vei distra!

Dacă nu mergi într-un loc unde-i mare sau dacă nu îți place să joci cărți sau să faci scufundări, nu-i bai! Poți să scoți ghidul turistic din bagaj și să vă puneți pe explorat. Puteți să vizitați diferite atracții turistice, precum castele (dacă mergi în Franța), parcuri impresionante (dacă destinația e Barcelona) sau puteți merge în parcurile de distracții (acvatice sau nu). Cât timp părinții voștri stau și se bronzează pe șezlong într-un parc de distracții acvatic, tu poți să te distrezi din plin și, de ce nu, să îți faci prieteni noi! Nici nu știi cât de repede vei cunoaște lume nouă cât aștepți la coadă.

Nu uita că la hotelul la care stai sunt cazate multe familii care au copii, unii chiar de vârsta ta. Și, cine știe, poate că și ei au plecat de acasă cu aceleași gânduri ca și tine, și anume: „Ce plictisitor o să fie!“ Așa că poți să-ți faci foarte ușor prieteni, trebuie doar să vrei. Și, cât timp părinții tăi dorm la prânz (dacă fac asta), tu poți să ieși la piscină cu tipu’ sau tipa din camera de lângă voi!

De asemenea, nu uita că părinții tăi pot fi foarte diferiți în vacanță. Fiind departe de serviciu, de stres și de tot felul de probleme, poate vei avea impresia că ei nu mai sunt părinții tăi! Și să nu uităm de faptul că ei se vor bucura foarte mult să-și petreacă timpul cu tine și vor încerca să facă lucrurile care-ți plac ție.

Nu uita că unele persoane au tras cele mai tari beții cu părinții! Deci, ținând cont de aceste mici sfaturi, împachetează-ți hainele, caută-ți costumul de baie, întipărește-ți un zâmbet larg pe față și du-te în vacanță cu ai tăi! După ce te vei întoarce, sigur ai să mergi și-n Vamă, deci două excursii nu strică!

Recommended Articles

1 Comment

  1. “După ce te vei întoarce, sigur ai să mergi și-n Vamă, deci două excursii nu strică!” – Mai tare e sa mergi cu parintii direct in Vama :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *