Cum sa… iti vinzi sufletul diavolului – Ghid practic

Cum să-ţi vinzi sufletul diavolului – Ghid practic

Cum să-ţi vinzi sufletul diavolului – Ghid practic

de Sabrina Canea – redactor
foto: Tehnoredacția RCTP

Bă, tu te-ai gândit vreodată ce poţi face cu lucrurile care nu-ţi mai trebuie, nu-ţi mai plac sau în care, pur şi simplu, nu te mai regăseşti? În principiu, dacă nu le poţi găsi altă întrebuinţare şi nu vrei să le dai de pomană că eşti un zgârcit, poţi face cel mai banal lucru cu puţinţă: să le vinzi.

Totul merge ca la teleshopping: dacă suni în primele zece minute, nu numai că primeşti lucrul meu cel mai de preţ, dar primeşti şi un cadou! Împreună cu bunul meu cel mai de preţ, poţi să primeşti şi doza asta de bere peste care am dat din întâmplare prin frigider şi care, cel mai probabil, are înăuntru specii rare de alge. Ce-ar mai conta daca e legal sau nu să-ţi dau moarte la conservă? Lumea ia tot ce-i moca!

Unii oameni îşi vând tricourile cu pete ascunse, alţii sifoanele uşor crăpate, pe când cei mai viteji îl pun pe Văru’ să le vândă fosta prietenă. Destul de îndrăzneţ, aş spune. Cu puţin noroc, poate vine şi cu chiloţi ataşabili şi ciorapi găuriţi.

Aşa am ajuns eu la concluzia că e cazul să-mi vând sufletul. De ce? Păi, la ce mi-ar mai trebui? Şi aşa mulţi au dat cu dalta p-acolo, alţii au forţat nota c-o rangă şi, până la urmă, am descoperit şi urme de şmirghel, dar e O.K., am dat un glet şi totul e ca nou. După evaluarea asta scurtă, am stat şi am cugetat: cui naibii să vând eu asta? Ce creatură ar putea avea nevoie de un suflet second hand, fără garanţie, dar care vine împachetat frumos şi cu un sfert de pizza lângă? După m-a izbit o idee frontal: DIAVOLUL!

El trebuia să fie persoana perfectă, persoana care să aibă grijă de suflet, să îl înveţe chestii noi, poate tumbe, cine ştie, să-l tapeteze frumos, în roz, şi eventual, îţi şi mănâncă jaful ăla de pizza. Totuşi, diavolu’ ăsta e cam arfist, trebuie să urmezi anumiţi paşi ca să te vinzi.

În primul rând, trebuie să-ţi doreşti puterea cu orice preţ. Trebuie să fii capabil să îţi doreşti puterea altora, să o adulmeci de la colţul străzii şi, la momentul oportul, să loveşti şi s-o înhaţi. Pentru o reuşită garantată, deci, trebuie să fii dispus să obţii puterea cu orice preţ. De aici, înveţi sigur să-ţi vezi doar interesul. Ţine minte: puterea înseamnă bani, profit, câştig, deci înseamnă să-ţi vezi propriul interes şi să înveţi să calci pe cadavre. Scopul tău principal este puterea, deci îi vei ajuta doar pe cei care îţi pot întoarce serviciul, doar nu-ţi permiţi să ieşi în pierdere.

Fii insensibil şi rece. Pentru ca puterea să ajungă în mâinile tale trebuie să-i vezi pe cei din jurul ca pe nişte obstacole reale, obiecte ce stau în calea succesului tău, nicidecum fiinţe cu sentimente. Dacă eşti sensibil în faţa celorlalţi pierzi motivaţia, devii slab, iar astfel nu mai poţi fi pragmatic în ceea ce priveşte interesele tale. Orice gest de slabiciune, de sensibilitate şi compasiune te va duce, în final, împotriva dorinţei tale. Nu uita: puterea înseamnă să fii deasupra celuilalt. Ceea ce nu omori, nu te lasă să trăieşti. Ia asta ca pe un principiu!

Fă compromisuri ori de câte ori ai ocazia. Pentru putere merită să sacrifici absolut orice: să înşeli, să trădezi, să minţi, să furi şi, dacă se poate, să te foloseşti în asta şi de ceilalţi. Totodată, dacă faci asta, ai grijă să cazi mereu în picioare! Nimeni nu trebuie să ştie adevărul, nimeni nu are nevoie să ştie adevărul. Asigură-ţi spatele mereu.

Cheia succesului e să nu-ţi asumi responasabilitatea pentru răul pe care îl faci, şi să ai grijă ca cei slabi să plătească pentru ele. Diavolul urăşte clasa de mijloc, rolul lui e să dezbine. E o chestiune de perversitate, o ştiinţa de a minţi şi de a-i exploata pe ceilalţi, şi se obţine cu sânge rece şi pragmatism.

Dacă vrei să te ridici deasupra celorlalţi n-ai voie să-i ajuţi, decât dacă ţine de vreun interes ascuns, altfel n-ai scuză. Totuşi, ai scăpări: te poţi alia cu alte persoane, dacă scopul final este obţinerea puterii ori să-i ajuţi pe cei slabi, pentru ca, mai târziu, să-i poţi exploata. Câteodată cei slabi sunt refugiul pe care îl cauţi, deci nu da cu şutul chiar în toţi.

Caută să dezbini. Având sufletul vândut trebuie să alimentezi răul din tine, din ceilalţi şi din lume. Pune-le celorlalţi beţe-n roate ori de câte ori ai ocazia. Câteodată e chiar fun de urmărit. Dacă la început ţi-e greu, te poţi minţi c-o faci din dragoste, pentru cei dragi, pentru văr-tu ăla cu pareză, spre exemplu.

Spunea cineva că puterea trebuie să slujească inimii, nu s-o conducă! Cei care au puterea slujesc doar puterii. Dacă ai putere, singurul lucru pe care îl vei iubi mai mult este şi mai multă putere. Niciun om care iubeşte şi e sensibil nu va avea multe şanse să se integreze în oligarhia celor puternici pentru că sistemul e făcut de aşa natură încât să fie foarte greu să ajungă un om sensibil la putere.

Ai băgat la cap? Ai şase zile să termini ce ai început. Nu există cale de întoarcere. Ne vedem la finalul acestui termen, pe Dracului 666, la miezul nopţii. Garantez că nu vei regreta. Nu uita să aduci pizza aia.

Recommended Articles

9 Comments

 1. Avocata diavolului >:)

 2. Bun as vrea sa fac pactu asta :3 ma poti ajuta ?

 3. Mihaela Ramona Stancu

  Aveti de grija cu pactele astea sa nu va pierdeti mintile! Mai bine mergeti la vreo biserica.

 4. Vreau si eu .. cum il fac 😀 daca esti draguta sa ma ajuti

 5. Articolul ăsta e o prostie, Mihaela.
  Daca ar fii avut puţin cap, nu ar fii postat aşa ceva…
  Poate se apuca vreun tânăr slab de înger sa puna în aplicare ce zice aici si cine ştie ce se întâmpla…
  Tineri, mergeţi la biserică si lăsaţi internetul…

  1. Sabrina Canea

   Mai, acum credeam ca s-a sesizat latura ludica si parodica a materialului. SI chiar si asa, sa presupunem ca prin absurd cineva chiar urmeaza ceea ce este scris aici. Ce este rau? Ar ajunge un afacerist/politician/om influent excelent in contextul actual.

   1. Situati Difera

    Sabrina, am inteles ai dreptate, nu stiu cum ai facut-o de ai gandit-o atat de adanc si in acelas timp profund, dar se leaga totul, am insa o simpla nelamurire, Te-a schimbat intr-un fel acest comportament?ma refer in bine…

   2. Situati Difera

    Caci eu am de gand sa urmez acest curs.

 6. ia explica-mi si mie cum crezi ca vei fi mai bine?iti va cadea bani din cer?eu nu am auzit asta pana acum.duceti-va mai bine la biserici si rugativa sa de-a bunul D-ZEU sanatate ca e mai buna decat toate degeaba ai bani daca esti plin de cancerurii si alte bolii nevindecabile.stau si ma intreb oare astia de vreti sa va vinde-ti sufletul cum va mai tine D-ZEU pe acest pamant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *