Cum să… „Trick or treat“ cu talent

Cum să „Trick or treat“ cu talent

10 idei costume de halloween_roxana leocovici_fotoreporter_teenpress

text: Sabrina Canea – redactor
foto: Sabrina Canea – redactor şi Roxana Leocovici – fotoreporter

31 octombrie: ziua în care toate sufletele ce stau între lumi, între rai şi infern, vin înapoi pe pământ în căutarea unui nou corp, pentru a-şi duce la îndeplinire şi ultimile dorinţe năpraznice şi, totodată, de a condamna şi răstigni conceptul de moarte, întemeindu-şi o nouă viaţă. Ziua în care este cel mai probabil, prin „deghizarea“ pe care tu ţi-o alegi, să păcăleşti spiritele ce ies la suprafaţă şi să le faci să se întoarcă în lumea de dedesupt, să le opreşti din a tortura suflete nevinovate doar pentru a-şi realiza propriile voinţe malefice, ziua în care este cel mai posibil să dai nas în nas cu Jack O’Lantern, omul de l-a păcălit pe diavol în calicia sa şi care colindă lumea de câteva veacuri încoace fără zăbavă. Nu în ultimul rând, ziua în care poţi fi cine vrei tu să fii, fără ruşine ori interdicţie.

Da, drăcuşori şi fantome, este Halloween, ceea ce poate însemna mai multe lucruri, în funcţie de cel care citeşte aceste cuvinte: poţi fi licean şi ai super dezlegare la costumat şi plăcintă cu dovleac, poţi fi un spirit nasol ce a aşteptat un an ziua aceasta, doar pentru a mai speria câteva babe şi a se amuza pe seama lor, ori, într-adevăr, eşti un corp umblător cu viermi în loc de creier, iar atunci chiar avem o problemă.

Lăsând gluma la o parte, chiar dacă în Românica noastră nu se prea sărbătoreşte Halloween-ul ca în Occident, asta nu înseamnă că nu ne putem personaliza ziua singuri. Unii dintre voi serbaţi ziua prin licee, alţii alegeţi să vă decoraţi camera, ori să vă prostiţi pe la miezul nopţii în faţa oglinzii, cu muzică horror pe fundal, însă, indiferent din ce categorie faceţi parte aveţi nevoie de câteva sfaturi.

Ei bine, costumaţia e de aur! Fie că vreţi să-l speriaţi pe tati seara când merge la baie, fie că vreţi să fiţi cei mai ciumeci din liceu, trebuie să respectaţi anumiţi paşi. În primul rând, fiind Halloween şi nu un simplu concurs de costume (sau ceva de genul) trebuie ca totul să arate ceva mai scary dacă se poate. Eu am ales cinci personaje foarte uşor de reprodus şi pe care le puteţi face şi voi fără cine ştie ce echipament.

sperietoaredeciori_sabrina_canea

În primul rând, avem una bucată Sperietoarea de Ciori. Sperietoarea de Ciori este unul dintre cele mai uşor de reprodus costume. Vă trebuie următoarele: creion dermatograf negru/ tuş negru şi un fard roz sau roşu, deşi puteţi orice culoare caldă aveţi la îndemână şi o pălărie de paie (eu am folosit ceva ce semăna cu o pălărie de paie, dar puteţi improviza şi voi, cu atât mai fun pentru voi!). Pasul unu: spălaţi-vă pe faţă, iar apoi folosiţi fond de ten sau o cremă hidratantă, deoarece prea mult „fardat“ vă poate strica pielea. Pasul doi: luaţi creionul negru/tuşul şi desenaţi un triunghi cu vârfurile uşor curbate pe nas. Nu e nicio problemă dacă depăşiţi sau iese strâmb, produsul final trebuie să semene cu un petic cusut de nasul vostru, deci nu contează neapărat poziţionarea. După finalizarea triunghiului, trageţi liniuţe mici de-a lungul laturilor, nu uitaţi, trebuie să semene cu un petic de material! Apoi umpleţi peticelul cu fardul ales de voi. După ce toate aceasta sunt gata, urmează pasul trei şi anume gura: trasaţi din ambele colţuri ale gurii câte o linie uşor curbată, pe care o veţi marca, de asemenea, cu liniuţe mici (exact cum aţi făcut la nas). Ultimul pas este reprezentat de ochi: trasaţi liniuţe verticale inegale în jos. Toate acestea ar trebui să dea aspectul de „cusut“. După ce toate acestea sunt gata, puneţi-vă pălăria şi gata!

zombie_sabrina_canea

Cel de-al doilea personaj ales de mine este un zombie. Povestea se complică puţintel aici. Aveţi nevoie de mult fond de ten, fard mov sau vişiniu, dar şi negru, şi puţină hârtie igienică (veţi vedea de ce). Pasul unu: după ce v-aţi învelit făţăul în fond de ten, folosiţi fardul mov pentru a vă face cercăne cât mai adânci, şi nu vă zgârciţi! Pasul doi: folosiţi fardul negru pe post de blush; folosiţi o pensulă potrivită, sau chiar cu mâna liberă (tamponaţi cu culoare obrajii), pentru a crea impresia de adâncire a obrajilor în relieful feţei. Mai simplu, pentru a crea impresia ca aveţi faţa suptă. Pasul trei, şi poate cel mai greu: luaţi o bucăţică mică de hârtie igienică şi coloraţi-o cu fondul de ten, încercând apoi s-o lipiţi de faţă tot prin intermediul fondului de ten. După cum vedeţi, am lăsat să se vadă cum a fost lipită hârtia. După ce v-aţi asigurat că s-a lipit cât de cât, tăiaţi hârtia uşor la mijloc, desprindeţi capetele cât mai gentil cu putintă – nu de alta, dar să nu prăpădiţi tot ce aţi făcut până aici –, iar apoi coloraţi interiorul cu mov sau vişiniu. Chestia asta cu hârtia trebuie să mimeze o rană. În mod obişnuit treaba asta se face cu latex lichid, care nu e aşa uşor de găsit şi ca preţ nu ştiu sincer pe unde se situează, dar eu zic că e bună şi hârtia! Ca să adăugaţi un efect mai horror vă puteţi picta şi buzele ceva mai mov, nu foarte strident, că morţii n-au ruj.

pisica_sabrina_canea

Pisici! Cui nu-i plac pisicile? Costumul de pisică, deşi se apelează foarte des la el, este destul de simplu şi foarte drăgălaş, deci sigur va fi de succes. Elemente necesare: urechi de pisică, tuş negru/creion dermatograf negru şi farduri pentru smokey eyes. Ca şi mic sfat: urechile vi le puteţi achiziţiona din Obor, nu depăşesc 10 lei, şi asta în cel mai rău caz. Bun, pasul unu: desenaţi-vă o semi-inimă pe nas, astfel încât nasul vostru să fie ca cel al unei pisicuţe. Dacă vă este mai uşor, vă puteţi face conturul nărilor şi să le coloraţi. După aceasta, desenaţi uşor un triunghi răsturnat îndreptat înspre buze. Nu uitaţi de mustăţi, mustăţi de care eu am uitat, deşi îmi place mai mult fără, însă aici puteţi decide voi la ce variantă apelaţi. Pasul doi: ochii – aici aveţi mână liberă, deoarece nasul şi mustăţile deja impun personajul. Important este să folosiţi tuşul, fardul doar da un aer mai „classy“. După ce aţi terminat şi asta, puneţi-vă urechile şi mieunaţi liberi!

elf_sabrina_canea

Urmează personajul cu care eu chiar m-am identificat anul acesta: un elf. Nu ştiu cât vă seamană din fotografie, însă reprezint un elf mai mult sau mai puţin malefic. Elemente necesare: urechi de elf, fard negru şi creion dermatograf. Ca şi la urechile de mâţă, şi urechiuşele de elf pot fi achiziţionate tot din Obor, preţul fiind undeva între 8 şi 10 lei. Continuând, dacă aveţi două mâini stângi veţi avea nevoie şi de o coală de hârtie. Pasul unu: poziţionaţi foaia de hârtie în dreptul ochilor (coada ochilor), astfel încât să faceţi o codiţă mai lungă, iar apoi s-o accentuaţi, definiţi. Bun, puteţi exagera cu fardul negru şi creionul dermatograf, pentru că sunteţi malefici, în caz că aţi uitat. Revenind, după ce v-aţi conturat ochii, urmează pasul al doilea, şi anume micile detalii: vă puteţi face puncte alandala sau grupuri de puncte cum am făcut eu – îmi par mai mistice –, pistrui şi alte semne dubioase – eu, de exemplu, mi-am făcut între ochii câteva puncte şi le-am şters ca să pară semn de luptă. Puteţi apela la orice vreţi voi.

gheisa_sabrina_canea

Nu în ultimul rând, am ales şi un personaj mai chill, ca să menţinem un echilibru: o gheişă. Gheişa este, pe cât de frumoasă, pe atât de uşor de realizat. Aveţi nevoie de o pudra foarte deschisă la culoare, creion negru/fard negru, creion roşu de buze şi un fard roz sau blush roz, ce aveţi prin dulăpiorul vostru magic. So, pasul unu: după ce v-aţi albit faţa cu pudra, aplicaţi blush-ul/fardul de la tâmple înspre obraz şi uniformizaţi-l frumos. Pasul doi: conturul ochilor. Este acelaşi ca la elf, eu, de altfel, l-am păstrat pe acelaşi, l-am uniformizat puţintel doar. Pasul trei: albiţi-vă şi buzele, iar apoi conturaţi cu creionul roşu centrul acestora. Buza superioară ar trebui să fie un început de inimă, în timp ce buza inferioară, well, conturaţi centrul, ar trebui să arate bine. După ce aţi făcut asta, prindeţi-vă părul şi sunteţi gata – gheişa la pachet!

Nu uitaţi de lumânărelele parfumate cu care vă puteţi împânzi camera (vedeţi cum luaţi foc fix de Halloween), puteţi cumpăra ceva dovlecei deja scobiţi şi chiar plăcintă cu dovleac (dacă vă e prea lene să faceţi una, ori n-aveţi cele necesare). De asemenea, puteţi atârna ghirlande prin casă. Nu uitaţi filmul horror, e un must!

Sper că v-am fost de ajutor cu aceste mici „tips“-uri. Have a scary Halloween!

P.S.: Dacă ai avut o idee cât se poate de originală nu ezita să te lauzi cu ea!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *