Cum sa desfaci corect o rodie

cum_sa

de Maria Cârstian – redactor

Ştiu că-ţi plac rodiile, dar nu-i aşa că-ţi faci hainele muci de fiecare dată când încerci să deschizi una? Iar în fericitele cazuri când foloseşti un cuţit şi nu te stropeşti, distrugi oricum boabele la tăiere.

În articolul ăsta am să vă propun o metodă simpatică şi deloc complicată de a deschide rodiile într-un mod decent. Pentru început, îţi trebuie doar un cuţit şi puţină încredere. Spală bine rodia, aşaz-o pe un fund de lemn şi taie-i un căpăcel – сa la portocală, doar ştii să desfaci o portocală! După ce faci asta, crestează-i în locul căpăcelului o cruce cu braţele cam până la jumătatea fructului. Ai grijă să nu împingi foarte tare cuţitul, altfel ajungi la boabe şi te stropeşti!

Urmează partea drăguţă – ia rodia şi pune-o într¬-un bol cu apă rece. Dacă peştii pe sub apă nu put, atunci rodiile cu siguranţă pe sub apă nu stropesc! După ce fructul e scufundat în apă, îl desfaci pur şi simplu – dacă nu reuşeşti doar cu ajutorul mâinilor, poţi să te foloseşti şi de un cuţit. Tot sub apă, desprinzi apoi boabele de fruct şi le cureţi de pulpă. Elimină cojile din vas şi uită-te la boabe cum plutesc! Cu cât bolul e mai mic, cu atât vei resimţi mai multă satisfacţie când îţi vei înfunda mâna printre boabe. Nu la fel de multă ca atunci când ai de-a face cu un sac de grâu, dar e încă o senzaţie considerabilă.

În continuare, nu trebuie decât să mai strecori boabele şi să le mănâci, într-un final glorios! Aşa zic eu că se desface corect o rodie, fără pete pe tricou şi zeamă în ochi! Dar ce metodă ingenioasă există pentru nuca de cocos? Ei bine, veţi afla asta într-un număr viitor!
Până atunci, spor la desfăcut rodii!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *