AVC – Video-blogging…un mod cool de exprimare!

Video-blogging…un mod cool de exprimare!

Video-blogging…un mod cool de exprimare!

de Laura Tătaru – colaborator
foto: Răzvan Dumitru – colaborator foto

De-a lungul timpului, oamenii au considerat că un mod prin care pot să-și exteriorizeze trăirile și gândurile a fost acela de a păstra un jurnal numai al lor, căruia să-i dedice cele mai apăsătoare amintiri, dorințe sau poate chiar păreri cu privire la mediul ce-i înconjoară.

Cu toate acestea, timpul nu stă în loc și același lucru se poate afirma și despre tehnologia ce ne face viața mult mai ușoară și antrenantă. De la jurnalul acela personal și bine-ascuns de ochii oamenilor, s-a ajuns la popularizarea blogurilor online (de trei ori hip-hip-ura pentru internet!) și climaxul s-a atins odată cu lărgirea sferei de influență a YouTube-ului, deci implicit și a video-blogurilor. Tinerii de-a lungul și de-a latul Terrei au îmbrățișat cu drag acest mod de exprimare și chiar de amuzament.

Subiectele pot varia de la cât de nesuferiți sunt oamenii din trafic cu muzica dată la maximum în mașinile extravagante (sau nu, dacă vorbim de vreun model învechit de Dacia) și până la impactul politicii, al mass-mediei asupra celorlalți, poate chiar și criticarea stilului muzical al unor artiști în vogă. Sună interesant, nu-i așa?

Ei bine, da! Societatea are dreptul la replică, are dreptul să se facă auzită și să nu îi fie îngrădită libertartatea de afirmare, de exprimare a unui punct de vedere indiferent de repercursiunile ce pot apărea la un moment dat! Ce relevanță are dacă cei implicați în acest proces de video-blogăreală (ca să folosesc și termeni mai autohtoni) nu ajung să îi persuadeze pe ,,vizitatorii“ profilurilor întemeiate pe baza curajului?

De ce suntem noi în măsură să îi criticăm? Poate că nu sunt îmbrăcați la patru ace atunci când sunt filmați, poate că nu folosesc cine-știe-ce vocabular pompos pentru a ieși în evidență sau poate că nu aleg cea mai elegantă locație drept decor pe durata video-ului. Câți dintre noi însă am fi în stare să nu ținem cont de criticile celorlalți și, oricâte polemici s-ar isca în urma vizionării blogului online, să mergem înainte cu capul sus și cu multe alte idei de dezbătut în următoarele înregistrări? Acum probabil că am luat în calcul doar acel procent de oameni ce nu au atras foarte multe aprecieri, dar există și persoane care au făcut o pasiune din acest vlog și tot ce pot să le transmit sunt sincerele mele felicitări!

Ne amuzăm odată cu ei, ne regăsim în ceea ce spun, îi criticăm, îi batjocorim sau poate îi catalogăm drept penibili sau de râsul tuturor… Aceste aspecte conduc către o singură concluzie și anume că toți suntem în măsură să ne formăm o părere despre un anumit lucru sau despre o anumită persoană!

Tot ce îți trebuie este mult curaj, multe idei inovatoare și o doză de carismă…că de restul se ocupă camera video și îndrăgitul internet!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *