AVC – Anti invatatul dupa-amiaza

AVC - Anti invatatul dupa-amiaza

AVC - Anti invatatul dupa-amiaza

de Raluca Gavrila – seminarist
foto: Tehnoredactia R.C.T.P.

Nu știu ce ziceți voi, dar eu aș avea nevoie de o vacanță șase luni, de două ori pe an. You got it? Presupun că nu sunt singura care s-a gândit la asta, din cauza școlii sau mai degrabă a programului care îmi fură toată energia, buna dispoziție și, nu în ultimul rând, timpul!

Se face că avem zece luni de școală și unii dintre noi avem „onoarea“ de a învăța de după-amiază. Da, da, profii complotează împotriva noastră și se gândesc că dacă noi facem mișto de ei, ei să ne pună de dupa-amiază că de, ce se poate întâmpla?De la unu până la șapte seara ai ore, nașpa, nu? După, trebuie să înduri întunericul și frigul, asta pe timpul iernii, iar pe timpul primăverii-verii trebuie să te târăști sub soarele torid până la școală și să stai între patru pereți toată după-amiaza, ca într-o saună. Fain așa!

Am terminat partea în care vremea ne urăște, acum vine timpul și-și bate joc de noi, ha! Imediat ce te trezești, nu ai timp nici să respiri sau să mânânci că trebuie să dai fuga la școală pentru că noi, adolescenții, avem un talent înnăscut de a ne trezi cu o oră înainte să intrăm la ore și dacă și liceul e la mare depărtare de casă, ai încurcat-o.

Nu ai timp de nimic și deseori, la cât de adormit ești, pleci cu tot cu pijamalele de pe tine. Nu? Doar mie mi se întâmplă asta?Okay.

Ești închis șase sau șapte ore într-un bloc de ciment în loc să colinzi prin oraș sau să stai la TV sau să stai în copaci sau îți faci temele. Whaaat? Nu, nu, nu, lasă temele. Orice licean care învață de după-amiază știe că temele se fac în pauză sau rămâne mască când aude de la alți colegi „bă, ți-ai făcut tema?“ Ups.

Primim o a doua lovitură din partea timpului atunci când, frânți de oboseală și vai de capul nostru, ne târâm în pat și când îți este lumea mai dragă pe Facebook, îți aduci aminte că ai teme, dar sunt șanse sau mai degrabă sigur ca o să uiți de ele și ai să-ți continui treaba pe Facebook.

Partea bună, da, există una, este că nu suferi singur, colegii tăi îți sunt alături, iar dacă nu ești pus bine cu colegii tăi, în cel mai bun caz, ai să mori de plictiseală.

Un alt dezavantaj este că îți strici organismul din cauza meselor neregulate și a somnului prelungit sau inexistent, mai ales când a doua zi ai 100 de teste. Baftă.

De ce nimic nu e în favoarea ta? Păi… ești de după-amiază, nu ai prea multe de câștigat, mai ales la învățătură, da, da, ai auzit bine! Creierul nostru funcționează la putere minimă în timpul după-amiezii, adică fix când profa/profu` începe să vorbească și să vorbească și nu se mai oprește, atenția ta e la ponei roz și girafe cu nuci, iar după ce te scoate la tablă, te trezești cu un patru în catalog. Da, știu, viața e nedreaptă. Deci, când maică-ta o să te ia la trei-păzește din cauza notelor, dă vina pe creier.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *