Sonisphere – Ziua 3

de Maria Cârstian – colaborator

Cu creierii încă duduind din zilele precedente, cu gâturile înţepenite, dar cu un chef gigant de muzică bună, rockerii s-au adunat din nou la Romexpo pe 27 iunie pentru a treia zi de festival Sonisphere.

Cei chemaţi de organizatori să deschidă evenimentul de această dată au fost Luna Amară, trupă rock originară din Cluj, ce au pregătit publicul pentru Anathema cu câteva piese precum „Gri Dorian“ şi „Dizident“. Anathema şi-au început recitalul în forţă cu un „Kashmir“ al Led Zeppelin bine cântat, şi au terminat la fel de glorios cu un „Fragile Dreams“, alternativ atât cât se poate. În continuare, Stone Sour au venit să zguduie Romexpo cu „Reborn“ şi „Through glass“, şi chiar dacă mare parte din public nu era la curent cu muzica băieţilor, aceştia au reuşit să dezmorţească vocile şi minţile celor prezenţi.

Au urmat Alice in Chains în noua componenţă, care după umila mea părere au cântat genial, deşi ascultătorii înrăiţi de Rammstein nu prea au dat semne de apreciere. Băieţii nu au fost deloc „în lanţuri“, ci au debordat de energie în faţa audienţei, apreciaţi de fanii care, din păcate, stăteau ceva mai în spate. Au încercat cel puţin să comunice cu publicul şi au servit nişte grunge de toată frumuseţea pe acorduri de „Would“, „Rooster“, „Man in the box“, „Rain when I die“, „Check my brain“.

Finally, Rammstein ne-au dat un show mult, mult mai fain decât ne-am fi aşteptat. Multe efecte speciale, aruncătoare de flăcări, bărci gonflabile şi decoruri metalice au „lovit“ rockerimea prezentă la concert. Tunuri au aruncat confetti şi spumă către public, iar de pe scena în flăcări s-au cântat cu mult spor celebrele „Ich Will“, „Du Hast“, „Feuer Frei“, „Frühling in Paris“, „Pussy“ şi multe altele.

Ca toate lucrurile bune însă, şi cele 3 zile de Sonisphere s-au terminat, dar ne-au lăsat zguduiţi şi plăcut infectaţi de febra muzicii dure. Mulţumim Sonisphere! După atâţia başi şi tobe, acum ne‑aşteaptă somnul… Noapte bună!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *