RIUF (Romanian International University Fair)de Andreea Enescu – colaborator
foto: Daniel Pica – colaborator foto

Doritori ai studiilor în străinătate s-au adunat, cu mic, cu mare, la Sala Palatului, pentru a participa la târgul educaţional RIUF (Romanian International University Fair). Pe lângă faptul că este o oportunitate de a-ţi contura o idee asupra sistemului educaţional din afară, domeniilor de studiu, costurilor şi posibilităţilor de finanţare, ş.a.m.d., ai ocazia de a vorbi „face to face“ cu reprezentanţi ai respectivelor universităţi. De asemenea, vizitatorii au putut participa la seminarii, workshop-uri, prezentări şi chiar şi scurte interviuri cu reprezentanţii universităţilor.


Lista expozanţilor a fost alcătuită din universităţi din Austria, Belgia, China, Danemarca, Franţa, Olanda, Elveţia, Finlanda, Grecia, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Italia, SUA şi România (prezentând anumite programe care îţi permit să studiezi în ţară, cu profesori străini, şi să primeşti diplomă din afară). Vizitatorii nu au dus lipsă de universităţi şi domenii din care să aleagă, toate acestea prezentate exemplar în diverse broşuri, împărţite cu generozitate de către expozanţi.

Ştiai că există anumite servicii (unele gratuite, altele mai puţin) ce oferă informaţii, consiliere şi asistenţă pentru admiterea la diverse instituţii de învăţământ? Ştiai că, doar în Marea Britanie, există în jur de 38.000 de domenii pe care le poţi studia, cum ar fi contabilitate, urbanism, jurnalism, matematică, filozofie, arte, design, marketing, jazz (da!), turism şi multe, multe altele? Stând de vorbă cu unii, cu alţii, vizitatorii au putut afla foarte multe asemenea lucruri şi chiar şi cei care mai au 2-3 ani până la terminarea liceului şi-au putut face o părere despre ce îi aşteaptă dacă aleg să studieze în afara ţării.Un fapt important, pe care l-au luat la cunoştinţă cei care au avut ocazia de a merge la RIUF, este acela că studiul în străinătate le este accesibil aproape tuturor. Cu două sau trei atestate de limbă engleză, oricine poate găsi o universitate accesibilă din punct de vedere financiar, care să le fie pe plac.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *