Primăvara a revenit în forţă – teoretic – aşa că 1 martie a găzduit nu numai începutul unui frumos anotimp, ci şi al unei activităţi deosebite, desfăşurate aproximativ între orele 15:00 şi 17:00 la Centrul Cultural al M.A.I. şi menite să promoveze multiculturalitatea, şi deci, şi toleranţa.
Cu mic cu mare, lumea a început să apară încă de la ora 14:00, pregătindu-se intens. Culoare, voie bună.
Ansamblul „Ciocârlia“ a deschis spectacolul, urmând apoi cântăreţul Bogdan Ioniţă care a încins publicul: fie ei elevi de şcoală primară sau elevi de liceu.
Am avut parte de o după-amiază plină, peste 17 momente artistice au încântat auditoriul. S-au remarcat la street dance elevii de la C.N. „Tudor Vianu“, C.N „Mihai Viteazul“ cu trupa lor intitulată simplu, „MişuStreet“. Nici cei din C.N. „Octav Onicescu“ nu s-au lăsat mai prejos: publicul extaziat aplauda frenetic la intrarea lor pe scenă, asta poate datorită şi costumaţiei lor colorate. Tot la dans s-au remarcat şi cei din C.N. „Ion Creangă“, umplându-ne de voie bună prin dansul grecesc din Zorba Grecul. Am avut parte de un moment plin de pasiune din partea celor din liceul „Miguel de Cervantes“, ce au dansat un tango şi un passo doble de excepţie. Micuţii din asnamblul artistic „Primavera“ au dansat pe melodia lui M.J, „Black&White“, chiar descurcându-se foarte bine.
Fie că s-au delectat cu muzica trupei „Fără nume“ din „Vianu“, cu nişte cover-uri pline de forţă după „TNT“ şi „Highway to Hell“ ale celor de la AC/DC, sau au urmărit scenete ale elevilor din Şcoala Generală nr. 188, cu toţii s-au simţit bine.
Licee ca „Jean Monnet“, „Lazăr“, „Caragiale“, „Socolescu“, „Şincai“ şi elevii Şcolii Generale nr. 102 au încins atmosfera şi au plăcut publicului încă din primele secunde.
Marina Anghel, din C.N. „Spiru Haret“, a oferit un moment sensibil cântând „White Horse“, un bine cunoscut cântec al lui Taylor Swift. Au urmat colegii săi, spunând, pe rând, în arabă şi vietnameză, un sincer „Viaţa e frumoasă!“, şi că, probabil, indiferent ce rasă ai fi, meriţi să ţi-o trăieşti într-un mod cât mai plăcut.
Un moment imprevizibil a fost când pe scenă au apărut câţiva studenţi de la Academia de Poliţie. S-a remarcat în momentul folk melodia celor de la Phoenix, „Fată verde“.
Să nu uităm de micuţii din Şcolile Generale nr. 195 şi 190 ce au împărţit prin sală mărţişoare şi de tinerele talentate de la Palatul Naţional al Copiilor, Mihaela Crişan, Cristina Masala şi Adriana Georgeanu ce au cântat cu multă dăruire.
Actriţa Doina Ghiţescu, prezentatoarea evenimentului, merită şi ea, de asemenea, laude pentru felul cum a reuşit să scoată la capăt, prin farmecul şi amuzamentul său, cele câteva defecţiuni tehnice survenite.
Per total, a fost una din activiţăţile extraşcolare de la care chiar am plecat cu ceva în plus. Elevii aceia nu au muncit doar ca să se afle în treabă, ci au făcut totul pentru un scop, pentru multiculturalitate. Şi, cred eu, şi-au atins scopul prin perseverenţă şi muncă asiduă. Nu pot să spun decât: BRAVO!
MisuStreet este trupa de street dance a C.N. Mihai Viteazul, la fel ca trupa “fara nume”. Ai incurcat Vianu cu Viteazul 😀
Articolul este super 🙂 Ai reusit sa surprinzi cele mai importante momente. As mai putea adauga si ultimul moment din spectacol, si anume a tipului din Sincai, cu “Trouble” al lui Elvis Presley, care a incantat majoritatea fetelor ramase in sala :))
cel al tipului din Sincai *
hopa, da. ai dreptate. my bad. sunt ambele cu v si cum eu am un scris pocit, da, le-am incurcat.
da, chiar a fost tare tipul ala, avea o atitudine cool.:)
merci ca mi-ai zis. eu nu imi mai dadeam seama.
Cat de tare! Daca stiam, probabil m-as fi dus si eu. Imi pare rau ca liceul meu nu se implica in astfel de activitati. Cand vad chestii de genul imi pare rau de liceul pe care l-am ales. 🙁