La multi ani, Sfantul Sava!de Ilinca Papari – colaborator
foto: Dan Nuţeanu – colaborator foto

Luni, 5 decembrie 2011: vânt, nori, soare; coafura rezistă! Lucru bun, căci nici nu se putea altfel de ziua Colegiului Naţional „Sfântul Sava“ (CNSS), când totul trebuie să fie impecabil. Toţi saviştii s-au adunat cu mic, cu mare, de la boboci până la seniori, să sărbătorească împreună cu absolvenţi ai acestui colegiu şi cu profesori, prin muzică, dans şi interpretări teatrale această zi festivă.

Sărbătoarea-i sărbătoare şi nicio sărbătoare adevărată, nu e adevărată fără binecuvântarea Domnului. Începând cu ora 11 până la 11:30, s-a desfăşurat în holul mare slujba religioasă, oficiată pentru ca bunul mers al activităţii colegiului să se menţină ca întotdeauna, poate chiar mai bine. Aşa că la cât mai mulţi olimpici, Sfântul Sava!

De la 11:30, saviştii s-au mutat în Sala de Festivităţi, dornici de începerea programului artistic. Inaugurarea a fost făcută de către domnul director George Cazacu, printr-un mic discurs, din care se remarcă spiritul savist: „E o sărbătoare pe care nu avem cum să o ocolim, ne e imposibil să trecem pe lângă ea, să ne facem că nu există. Motiv pentru care vă văd aici, motiv pentru care vă mulţumesc că sunteţi prezenţi, şi nu uitaţi: Şcoala de la Sfântul Sava este o şcoală care pregăteşte copiii pentru a deveni domni şi domniţe. La mulţi ani, «Sfântul Sava»!“Pentru că odată savist, întotdeauna savist, la festivitate au participat atât savişti ai promoţiei 1961, cât şi savişti proaspăt aşezaţi pe băncile facultăţii, cei din urmă implicându-se entuziaşti în spectacol.

Programul artistic a început cu Corala „Valentin Teodorian“, coordonată de domnul profesor Marcel Ţena, cântecul de început fiind, desigur, imnului colegiului.

Apoi au urmat diverse interpretări la pian, vioară, chitară, nai şi violoncel, de la Ceaikovski şi Schummann până la Simple Plan sau Oasis.

Piesa de teatru a fost interpretată în limba franceză şi coordonată de prof. Carmen Cazacu. Aceasta a surprins frustrările personajului Elena (interpretată de Andreea Ciocîrlan), dispecer la o companie de taxi din Bruxelles, şi conflictul dintre aceasta şi soţul ei Ferdinand (Alexandru Suciu), bazat pe dificultăţile cauzate de indiferenţă şi situaţia materială.

În materie de dans, am avut parte de un moment de aerobic, realizat de eleva Bianca Stoica, am avut parte de dansul bobocilor participanţi la Miss şi Mister (cel de la bal, ocazie propice pentru cei nu au participat la Balul Bobocilor să îl vadă), precum şi de dansuri de societate şi latino.

Deoarece de ziua CNSS, nu ne place să sărbătorim singuri, i-am avut ca invitaţi pe Roxana Tatu şi Alexandru Milea din Şincai, ce ne-au încântat privirile cu dansul lor. Apoi au urmat Ion Daniel (CNSS) şi Neamţu Angela (Basarab), plutind pe un vals, pe acordurile „Once upon a december“. Ultimul dans a fost rumba, dansatori fiind Diana Geru şi Ştefan Ilieş. De la „Once upon a december“, atmosfera a fost electrizată de melodia „Like a G6“, moment în care şi-au făcut apariţia în sală modele purtând rochii realizate din ziare & other stuff, în stil eco. Prezentarea de modă a rochiilor ecologiste a fost sprijinită de către EcoSava, designeri fiind Ioana Gheorghe şi Ruxandra Marin.


Festivitatea a fost încheiată de către cinci savişti ce au interpretat melodia lui Jason Mraz, „I’m yours“, moment în care cei din sală au reacţionat sub impulsul melodiei şi i-au acompaniat pe interpreţi.

Spectacolul a fost organizat de către savişti pentru savişti, Viviana Corneţeanu şi Cristina Pandelea, profesorii coordonatori fiind doamna Marilena Milian, domnul Victor Lişman şi doamna Ileana Nicolae.

În încheiere , vă urez un călduros „la mulţi ani“, dragi colegi savişti and… „Open up your mind and see like me/Open up your plans and damn you’re free/Look into your heart and you’ll find that the sky is yours, yours, yours, yoooours“.

Album – Facebook

Recommended Articles

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *