Am fost si in Slanic Prahova

Fotoreportaj Slanic Prahova

Fotoreportaj Slanic Prahova

foto și text de: Robert Stoica – colaborator foto

Fiind situat la doar 100 de kilometri de București, 45 de Ploiești și 80 de Brașov, Slănic Prahova este un oraș micuț, dar foarte drăguț. Prin ce se remarcă, totuși, această stațiune?

Stațiunea oferă trei locuri cu băi de apă sărată. La ce ajută apa sărată? Aceasta te ține la suprafață și, în plus, după câteva ore petrecute în ea, diferitele probleme ale pielii vor dispărea. Nu mă crezi? Du-te și încearcă.

Fotoreportaj Slanic Prahova

În Slănic Prahova există și o salină situată la 440 m adâncime. Călătoria va fi deosebită, deoarece liftul, vechi de peste 80 de ani, te zdruncină de toți pereții și la dus și la întors. Dacă ești în căutare de adrenalină, îți recomand să călătorești cu acest lift. De asemenea, această salină este foarte bună dacă suferi de vreo boală respiratorie sau dacă îți este foarte cald, deoarece aici sunt 12 grade constant. În interiorul salinei sunt amenajate foarte multe spații de recreere pentru oamenii de toate vârstele.

Fotoreportaj Slanic Prahova

Muntele Verde se află la 7 kilometri de centrul orașului, dar dacă vrei să iei amintire câteva pietricele, care au rezultat prin consolidarea cenușei vulcenice, sau doar să admiri panorama orașului, acest loc este numai bun.

Muzeul sării le este dedicat celor care apreciază istoria sau celor care vor să cunoască cât mai multe lucruri.

Fotoreportaj Slanic Prahova

Deși nu par multe atracții, dar odată prins farmecul stațiunii, îți zic că vei avea lacrimi în ochi când vei pleca… sau poate nu?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *