Review: Spectacolul “Minunata Lume Nouă”, la Festivalul Excelsior Teen Fest

‘’Hai să fim oameni! Hai să gândim!” -astfel ne încurajează un așa-zis ‘’sălbatic” al lumii SF ce ni se va arăta. Este o lume mecanizată, unde toată lumea este permanent fericită, sportul este pe primul plan și unde ‘’cu toții aparținem tuturor”. În aparență, este un cadru perfect și fără griji.

Acest loc minunat proiectat în viitor îl prezintă, în prima fază, pe personajul Orwellian Bernand. El râvnește după trecut și, în același timp, pune la îndoială metodele actuale de îmbunătățire a vieții. De acest viitor se ciocnește și John, un ‘’sălbatic’’ care trăiește după principiile operelor lui Shakespeare și care crede în sentimentul uman, în iubire și suferință deopotrivă.

Acest univers ne-a fost prezentat în piesa realizată după opera lui Aldous Huxleym, pe scena teatrului Excelsior, în cadrul festivalului Teen Fest. De la lumini, costume și până la interpretarea actorilor, pe care chiar i-am crezut, totul a fost pus la punct și legat încântător. În regia Catincăi Drăgănescu, spectacolul nu mi-a permis să clipesc în cele două ore și jumătate cât a durat. Mai mult decât atât, la sfârșit, m-a lăsat cu o întrebare: ce va urma?

Text de Alina Bălan

Sursa foto: Festivalul Excelsior Teen Fest

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *