Film – „Starbuck“

Film - „Starbuck“

Film - „Starbuck“

de Ioana Miclea – seminarist
foto: www.wikipedia.org

„Starbuck“ este filmul lansat în 2011 de către producătorii Ken Scott şi Andre Rouleau, avându-l în rol principal pe Patrick Huard. Filmul este realizat în limba franceză, ceea ce denotă faptul că acesta nu va respecta normele impuse de marile filme.

Începutul filmului îl surprinde pe David Wozniak donând… „viaţă“ pentru o clinică din Quebec în schimbul unor bani. Acţiunea continuă prezentându-l pe acesta, 23 de ani mai târziu, lucrând ca deliveryman (fără prea mult succes) la firma familiei, cu o datorie uriaşă de 80 de mii de dolari şi având o prietenă pe care o neglijează, înainte să afle că este însărcinată.

Pare portretul unui om care, deşi este trecut de 40 de ani, nu s-a maturizat şi încă nu ştie ce să facă cu viaţa lui, dar nici nu se întreabă care este răspunsul.

Intriga propriu-zisă începe atunci când un avocat al clinicii la care făcuse donaţia îl anunţă că este tatăl a 533 de copii, iar 142 dintre aceştia au intentat un proces pentru a afla adevărata identitate a lui „Starbuck“, pseudonimul sub care făcuse donaţia.

Având un prieten avocat, David este sfătuit de acesta să dea în judecată clinica pentru că nu i-a respectat condiţiile de a-i ascunde identitatea complet. Acest amic ajunge să îl reprezinte în procesele care au urmat, făcând rost de un plic cu scrisori pentru David de la copiii care se implicaseră în proces.

David îşi jură că nu va deschide plicul, însă cedează sub presiunea curiozităţii, ajungând să îi urmărească pe aceştia, încercând să îi ajute dacă se aflau într-un impas sau impulsionându-i spre calea cea bună. Între timp, prietenul său câştigă procesul, iar David primeşte o despăgubire de 200.000 de dolari.

Într-o zi, urmărindu-şi unul dintre copii, a ajuns la o conferinţă susţinută de toţi cei 142, unde ajunge să intre şi să vorbească despre cum toţi trebuie să se gândească că, mai întâi de toate, sunt fraţi. Aceasta, însă, este o mişcare în defavoarea lui pentru că unul din copiii aflaţi acolo îşi dă seama cine este. Îl şantajează şi rămâne o perioadă în casa lui. David ajunge să regrete ce a făcut şi vrea să se revanşeze faţă de iubita sa, Valerie.

109 minute de fericire şi de regăsire a propriei identităţi, un film care te învaţă adevăratele valori ale vieţii şi ce înseamnă cu adevărat să fii un părinte bun.

Recommended Articles

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *