Film – Pasărea spin – o lecție de viață și de iubire

Pasărea spin - o lecție de viață și de iubire

Pasărea spin - o lecție de viață și de iubire

de Laura Tătaru – colaborator
foto: www.imdb.com

,,Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află.Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă în spinul cel mai lung și mai ascuțit.

Şi, în extazul morţii, ea se înalţă deasupra propriei agonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi Dumnezeu în Paradisul său zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastră se obţine numai cu preţul unei dureri existenţiale… Ori cel puţin aşa spune legenda.“

Meggie și Ralph, doi îndrăgostiți a căror soartă nu este foarte prielnică. Ea, fiica neglijată de o familie înstărită, iar el, preot, a cărui viață ar trebui dedicată totalmente lui Dumnezeu. La început, Meggie era copilul pe care Ralph nu l-ar fi putut avea vreodată, îi era alături la bine și la rău, își dorea ce era mai bun pentru ea și pentru educația ei, însă timpul, trecând incontestabil pe langă ei, a ajuns să confirme intensitatea sentimentelor pe care cei doi le nutresc unul față de celălalt. O iubire pură, adevărată, imposibilă, ne este expusă pe durată celor nouă ore de difuzare a acestui mini-serial. Va fi oare Ralph capabil să facă o alegere între dragostea pentru Meggie și cea pentru Dumnezeu? Care vor fi repercursiunile acestei povești tumultoase, imprevizibile și pline de suspans? Nu veți putea afla răspunsuri, decât dacă veți viziona în întregime acest film, care este considerat a fi unul dintre cele mai de succes producții americane!

Oare de ce ,,Pasărea spin“ se bucură și în prezent de o popularitate ridicată, ajungând să sensibilizeze și persoanele care îl revăd și pentru a 5-a oară? Acuratețea cu care actorii își interpretează rolurile, și anume protagonișii Richard Chamberlain și Rachel Ward, au dat dovadă de multă pasiune pentru ceea ce fac și au conferit filmului acel aer de eleganță și prestanță! Tu, în calitate de martor al acestei povești de iubire, faci cu greu diferența dintre ficțiune și realitate! Totul pare atât de veridic, iar șirul întămplărilor te ține cu adevărat cu sufletul la gură!

Meggie a ajuns să fie un model pentru multe femei din societate datorită naturii ei sensibile, încrezătoare și optimiste! În pofida obstacolelor pe care ea le-a înfruntat de-a lungul vieții, Meggie a fost întotdeauna capabilă să pună iubirea mai presus de orice și chiar dacă simțea că ,,drumul“ ei nu duce practic nicăieri, ea continua să spere…în van sau nu! În această situație, suferința se transforma într-o dulce trăire, de la care nu te puteai abate! Este valabilă și reciproca ce îl are drept personaj pe Ralph, care este părtaș la o puternică luptă interioară ce ajunge să-l mistuie, dar nu îl poate opri să iubească! De aceea, povestea celor cei este asemănată cu viața păsării spin…

O capodoperă. O bătălie între dragoste și datorie. Un conflit între orgoliu și dăruință, între viață și moarte. Un film ce trebuie văzut măcar o dată pentru a te fascina în totalitate!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *