Film – 21 Jump Street

Film - 21 Jump Street

Film - 21 Jump Street

de Ioana Miclea – seminarist
foto: www.cineamgia.ro

21 Jump Street este un lungmetraj apărut în 2012, care a reuşit să câştige șase mari premii ale cinematografiei în 2012-2013, printre care MTV Movie Award şi Teen Choice Award, şi care a adus de milioane de ori mai multe râsete şi chicoteli pe feţele spectatorilor.

Filmul de faţă este o adaptare recentă a serialului cu acelaşi nume, ce a rulat în Statele Unite timp de cinci sezoane şi care l-a avut în rolul principal pe Johnny Depp, în primul sau mare rol. Întocmai ca şi filmul, serialul avea în centrul acţiunii doi poliţişti – să zicem – mai puţin talentaţi, ce se infiltrau în şcolile din suburbiile americane, lucrând sub acoperire.

Revenind totuşi la film, acesta îi are în rolurile principale pe Jonah Hill în rolul lui Schmidt şi pe Channing Tatum în rolul lui Jenko. Cei doi, deşi rivali în timpul liceului, lucrează împreună ca poliţişti în parc, ajungând un duo pe cât de penibil, pe atât de comic. Întâmplarea face ca cei doi să fie recrutaţi de o unitate sub acoperire de-a poliţiei: 21 Jump Street.

Cei doi poliţişti îşi primesc aici misiunea şi sunt nevoiţi să se întoarcă în timp, la anii de liceu, când cei doi descoperă că în zilele noastre totul este diferit. Ceea ce odată era cool, acum e luat în derâdere, iar Jenko, fost superstar al liceului, e surprins să descopere că acum nimeni nu mai dă un ban pe atitudinea lui nepăsătoare şi pe maşina sa scumpă.

Schmidt, pe de altă parte, ajunge imediat în cercul copiilor populari, iar printr-o serie de tactici şi întâmplări convenabile, cei doi reuşesc să avanseze în misiunea lor.

Directorii filmului sunt Chris Miller şi Phill Lord. Actorii sunt printre cei de top ai Hollywood-ului, coloana sonoră e super, iar efectele speciale sunt cât se poate de realiste, fiind realizate de Clayton Jr., cunoscut pentru efecte din filme ca ,,Now you see me“ şi ,,Master and Commander“.

Scenariul este unul plin de momente tensionate, dar şi de unele cât se poate de amuzante, iar finalul este unul neaşteptat, pe care te invit să îl descoperi cât mai curând.

21 Jump Street e cu siguranţă un ,,must watch“, iar dacă l-aţi văzut deja, asiguraţi-vă că nu rataţi partea a doua a filmului, care va apărea pe marile ecrane în primăvara aceasta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.