Prajituriti? Prajiturim, Maria Ta!


Prajiturim - Concurs - 29.05.2010

de Robert Lazăr – redactor
foto: Robert Lazăr

„Prăjiturim“ este o iniţiativă drăguţă a câtorva fete din C.N. „Mihai Viteazul“. Cu puţină ingeniozitate, organizare şi finanţare din fondul Youtbank, echipa Aella a pus la cale primul curs de gastronomie pentru liceeni, organizat de liceeni.

Pe 29 Mai 2010, Teen Press a participat în calitate de juriu la un concurs de „prăjiturit“ organizat în cea de-a patra ediţie a cursului. Participanţii au fost împărţiţi încă de la începutul cursurilor în patru echipe cu nume amuzante: Echipa Pirahna, Echipa Ţap, Echipa Purice şi Echipa Babuin.


Prajiturim - Concurs - 29.05.2010

Fiecare dintre aceste echipe avea pregătită câte o măsuţă cu 19 ingrediente pentru a realiza o prăjitură delicioasă. Ultimul ingredient era cel mai ciudat: morcovul. Acesta era ingredientul obligatoriu ce trebuia folosit în fiecare prăjitură.

Toţi membrii juriului au primit foi cu lucrurile ce trebuiau să le aibă în evidenţă atunci când punctau echipele. S-a punctat originalitatea numelui, integrarea elementului surpriză (morcovul), originalitatea integrării acestui ingredient, estetica prăjiturii, gustul prăjiturii, colaborarea dintre echipe şi curăţenia fiecărei echipe.

A fost un concurs foarte interesant, mai ales că juriul s-a plimbat printre ei şi a putut vedea în detaliu ce şi cum făceau. Unii au fost mai organizaţi, alţii au avut idei mai originale, iar alţii au avut mare grijă la curăţenie. Toate acestea au fost punctate în cele din urmă.
Finalul a fost cel mai amuzant, când s-a aflat numele prăjiturilor şi au fost gustate. Barba Ţapului, Pirahna Tropicală, Ochi de Purice şi Kiwilicious au fost prăjiturile realizate de cele patru echipe.

Prajiturim - Concurs - 29.05.2010

Cu teamă de indigestie, membrii juriului au gustat din toate prăjiturile realizate. Până în momentul redactării articolului, nu s-au raportat spitalizări sau dureri de burtă. Aşadar, toate prăjiturile au fost bune… dar cea mai bună dintre cele bune a câştigat.

Prajiturim - Concurs - 29.05.2010

Echipa Ţap a câstigat concursul şi premiile oferite de către Reader’s Digest. În plus, cei care au participat la toate cursurile au primit câte o diplomă specială.

Echipa Aella, pune la cale şi un curs gastronomic în care se va găti de data aceasta mâncare, iar nu prăjituri. Ne gândim cu poftă la un concurs unde vom mânca salate, supe, sau cine ştie ce grătare 🙂

Vezi toate pozele pe Flickr

Vezi toate pozele pe Facebook

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *