East European Comic Con 2015

comic_con_2015-catalina_cosma-fotoreporter-teenpress-168

de Carina Canea – redactor
foto: Catalina Cosma – fotoreporter

V-ați întrebat vreodată de unde puteți cumpăra articole cu eroii voștri preferați la prețuri cât de cât accesibile? Unde puteți concura cu alți oameni la jocurile voastre preferate, la care poate să și câștigați? Unde puteți să vă întâlniți cu unii dintre actorii voștri favoriți? Ei bine, dacă nu v-ați dat deja seama, există unul. În perioada 8-10 mai 2015, Romexpo a găzduit unul dintre cele mai mari evenimente ale anului, acela fiind East European Comic Con Festival.

Să fiu sinceră, nu cred ca am văzut vreodată o mulțime mai mare ca cea care a fost acolo. Copii de toate vârstele, unii alături de părinți, s-au strâns laolaltă pentru a împărtăși o pasiune comună, comics-urile și gaming-ul.

comic_con_2015-catalina_cosma-fotoreporter-teenpress-109

În timpul celor trei zile Comic Con, mai toți vânzătorii de comics, cărți, postere, afișe, stikere și tot felul de alte lucruri pe care le poți achiziționa de la un astfel de festival, au făcut tot posibilul să țină pasul cu cererile și comenzile venite din partea mulțimii. Cu toții voiau să își cumpere cât mai multe suveniruri pentru a-și aminti mereu aceast eveniment.

Totusi, Comic Con nu a fost compus numai din magazinașe, nici pe departe. Marea atracție a acestuia au fost panel-urile. Actori precum: Manu Bennett (Crixus din „Spartacus“), Osric Chau (Kevin Tran din „Supernatural“), Robert Knepper, John Noble, Kristian Nairn (Hodor din „Game of Thrones“) si Dan Starkey (Strax din „Doctor Who“) au răspuns la multitudinea de întrebări venite din partea mulțimii, care au fost, fără glumă, destul de multe. Mai mult, celebritățile au creat o legătură cu cei prezenți, renunțând la superioritatea venită la pachet cu numele de actor, și au vorbit aproapre ca de la egal la egal.

comic_con_2015-catalina_cosma-fotoreporter-teenpress-17

Alt moment ce a plăcut la nebunie a fost cel de panel-uri al emisiunior stand-up de pe internet. Nume precum: Sector 7, Creative Monkeys, Freeman Ent, Bromania, Dani pe net, Zmenta, 10 Lucruri, Rezumatul zilei, Romercial, Bobospider, Vsauce and Michael au fost cei care i-au amuzat pe cei prezenți cu tot felul de filme, ce urmează să fie publicate pe Youtube sau pe site-urile lor proprii.

După aceea, a urmat concursul de cosplay solo și în grup, unde participanții au facut cosplay cu personaje din League of Legends, Legend of the Seeker, Assasin Creed, Adventure Time, Aion, Black Widdow, Abraham Lincoln, Vampire Hunter, Witcher 3, Sword Art Online, Tokyo Ghoul, etc. Alte concursuri au fost Quiz Contest, Riot Games Conters și un TP Link Contest, unde participanții și-au arătat puterile intelectuale și au uimit atât juriul, cât și pe ceilalți, care îi priveau în timp ce jucau. Premiile au fost acordate în ziua de duminică la Awards Ceremony, respectiv, Prize Ceremony, pentru gaming. Pe lângă acestea, au avut loc mult mai multe concursuri, atât pentru gaming, cât și pentru comics.

comic_con_2015-catalina_cosma-fotoreporter-teenpress-88

Ulterior, pe tot parcursul celor trei zile, actorii Manu Bennett, Osric Chau, Robert Knepper, Kristian Nairn, John Noble și Dan Starkey au oferit, celor care au plătit bilete, autografe și fotografii alături de ei. Acesta a fost timpul perfect în care puteai să-ți întâlnești actorul preferat, chiar și pentru câteva clipe, dar tot puteai să îi strângi mâna sau să îl îmbrățișezi. În acest timp, oameni faimoși, precum Marco Santucci, care a lucrat alături de Marvel, Fredo and Pidjin și Victor Drujiniu au venit aici pentru a prezenta noi poiecte de comics la care au lucrat. Totodată, aici au fost prezenți și oamenii care au stat la baza vocilor dublate ale lui Andy și Louis din „Viața cu Louis“ și au făcut un panel în care acest serial a fost comemorat cu multe râsete și aplauze.

În ziua de vineri, a avut loc un panel cu faimoșii cosplayeri Tine Marie Riis, din Polonia și Shappi, unde pe lângă faptul că s-au discutat mai multe despre arta de a face cosplay, aceștia au și răspuns la întrebări venite din partea publicului.

comic_con_2015-catalina_cosma-fotoreporter-teenpress-97

Cu toate acestea, Comic Con 2015 a adus foarte multă bucurie și voie bună atât din partea publicului, cât și din partea celor invitați. Unii și-su adus aminte de copilărie, alții de glumele proaste pe care nu trebuie să le facă – deoarece Poliția Glumelor va veni după el -, iar unii pur și simplu și-au luat suveniruri, sau i-au întâlnit pe actori. A fost un weekend extraordinar și abia așteptăm anul viitor să vedem cu ce ne așteaptă Comic Con 2016.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *