De vorba cu… Adrian Despot!

De vorba cu… Adrian Despot!

De vorba cu… Adrian Despot!

de Laura Ioana Tătaru – colaborator
foto: Nicoleta Istudor – colaborator foto

Joi, 21 martie, a avut loc la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ evenimentul ce face parte din programul Departamentului de activități al liceului, și anume „De vorbă cu…“, ce l-a avut ca invitat special pe Adrian Despot. Elevii dovlecari (şi nu numai!) şi-au făcut loc cu mic, cu mare în sala de festivităţi începând cu ora 14 pentru a asista la această discuție vivace.

Interviul a fost divizat în trei părţi ce au avut în vedere copilăria şi adolescenţa artistului, iniţierea în cariera sa muzicală şi modul în care solistul trupei Viţa de Vie îşi trăieşte viaţa în prezent. Sunteţi curioşi ce răspunsuri ne-a oferit? Caracterul său degajat şi carismatic l-a ajutat să creeze o atmosferă plăcută, în pofida faptului că artistul şi-a sărbătorit în această zi împlinirea a 37 de ani şi telefonul nu prea i-a dat pace pe parcursul conferinţei! Bineînţeles că participanţii la eveniment l-au onorat cu aplauze şi chiar, spre surprinderea invitatului, i-au cântat „La mulţi ani!“.

De vorba cu… Adrian Despot!

Amintirile din copilăria şi adolescenţa lui Adrian Despot sunt complexe şi captivante, întrucât el se poate mândri cu profesorii pe care i-a avut pe parcursul şcolii generale, care s-au evidențiat prin harul lor de a îi învăța pe ceilalți elevi cum să se ghideze în viață. El a afirmat că încă de pe atunci era o fire mai romantică, preferând materiile precum limbile străine, româna, chiar și chimia din cauză că profesoara lui era, metaforic vorbind, o „scorpie în corp de doamnă“, care, prin firea sa exigentă și drastică, l-a ambiționat să învețe foarte bine. Pe de altă parte, diriginta sa din liceu i-a provocat o totală repulsie față de cultura și civilizația… franceză!

În altă ordine de idei, mama sa mereu l-a sfătuit să se axeze pe sfera artelor, încurajându-l să înceapă lecții de chitară pentru a fi și mai mult pe placul fetelor. Totodată, prima piesă dedicată vreodată unei fete a fost un preludiu de Bach, care se pare că a eșuat lamentabil.

„Odată cu liceul, încep problemele!“. În timpul liber, el prefera să joace mult baschet și să își perfecționeze tactica de a cânta la chitară. Tot în această perioadă el și-a dat seama că genurile muzicale care îl atrag cel mai tare sunt cele folk și rock, trupele sale preferate fiind Phoenix și Beatles.

Cariera sa propriu zisă a început încă din școala generală, imediat după ce a fost făcut pionier. Artistul a fost ales să recite două poezii patriotice la un post de televiziune, după care a urmat o bine-meritată pauză de 10 ani… Cu bateriile încărcate și cu forțe proaspete de muncă, Adrian Despot a participat la o preselecție pentru o emisiune initulată „Școala Vedetelor“, a fost admis, după care s-a propulsat spre culmile succesului și spre atenția telespectatorilor!

De vorba cu… Adrian Despot!

În 1996 se pun bazele trupei Vița de Vie. Concertele au început să apară, odată cu fanii! O întâmplare amuzantă, pe care cântărețul și-o amintește cu drag, a avut loc acum aproximativ trei săptămâni în urma unui spectacol de la Câmpina. Un grup de oameni care se aflau în proximitatea unuia dintre sunetiști, după terminarea concertului au venit la el și i-au pupat mâna! Este clar că tipul își făcuse treaba extraordinar!

Experiența Megastar a fost foarte interesantă pentru că i-a permis să își exprime opinia cu privire la performanța participanților și să le ofere sfaturi! În aceeași ordine de idei, el s-a simțit onorat să fie membru al juriului alături de Aura Urziceanu, Răzvan Mazilu și Virgil Ianțu, de care s-a atașat mult pe parcursul derulării emisiunilor!

Din punctul lui de vedere, cele mai plăcute momente din cariera sa ating climaxul atunci când publicul ajunge să cânte la concerte versurile melodiilor lor în același timp cu el! În ceea ce privește motto-ul său în viață, acesta este: „There is no spoon!“, pe care l-a ales destul de greu. Noroc cu filmul Matrix!

De vorba cu… Adrian Despot!

Spre final, Adrian Despot a susținut că generația actuală este mult mai deschisă către accesul la informații de tot felul, pe care le folosim în interesul dezvoltării.

El ne sfătuiește să ne urmăm pasiunile pentru că nu avem de unde să știm ce ne-a pregătit destinul! Poate avem norocul să fim la fel de oportuniști precum el și să avem parte de o viață la fel de frumoasă și împlinită ca a lui!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *