De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

de Cezara Panait – colaborator
foto: Cristina Țurlea

Duminică seară am fost la a treia zi a festivalului July Meltdown, care a avut loc în Private Hell Rock Club. După cum sugerează și numele, localul era unul destul de intim, datorită spațiului restrâns, în care stăteai nas în nas cu cântăreții.

În ultima zi a acestui mini festival de metal au concertat trupe din undergroundul românesc, dar și cunoscuta formație Andralls, din Brazilia.

În deschidere au fost cei de la Simbolic, din Pitești, care s-au lăsat așteptați, făcându-și astfel intrarea cu o oră mai târziu decât era programat. Ei au cântat cover-uri de la Iron Maiden („Fear of the Dark“), Metallica („Enter Sandman“), Judas Priest („Breaking the law“) și de la Black Sabbath, „War pigs“ și „Paranoid“. Publicul a fost încântat de prestația membrilor, însă s-a dezlănțuit abia la a doua trupă ce a urcat pe mica scenă a clubului.

De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

Celestial Grounds a încins atmosfera și așa destul de încărcată, începând în forță cu melodia „Ignite the night“. Vigoarea emanată s-a transmis imediat asupra spectatorilor care au trecut de la dat din picior și eventual din cap pe ritmul muzicii, la headbanging agresiv. Au urmat apoi piesele „This flesh that burns“, „Adam“, „Purge of the Tainted“, „Noaptea de fantome“, dar și două solo-uri, la chitară și la clape. Mulțimea era extaziată, iar vocalistul chiar a coborât printre fani în timpul unei piese, ceea ce nu poate însemna altceva decât că s-a simțit foarte bine. Ei au încheiat cu o adaptare a celebrei poezii a lui Mihai Eminescu, „Somnoroase păsărele“, care a sunat neașteptat de bine în varianta metal. Au părăsit scena în ovațiile spectatorilor, ce erau dezamăgiți că Celestial Grounds a terminat atât de repede.

De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

Majoritatea lumii a ieșit apoi în căutarea unei guri de aer curat și ceva mai răcoros, în timp ce a treia formație își pregătea instrumentele. Armies of Enlil din Craiova s-a ridicat la nivelul la care ne așteptam, cântând cunoscutele lor melodii și făcându-i pe fani să reacționeze la deathcore. Ei s-au îmbrâncit, au sărit și au făcut headbanging până când trupa și-a încheiat prestația.

A venit rândul cunoscutei formații Bolthard să evolueze în fața pasionaților de metal. Ei au impresionat la rândul lor, făcând prăpăd în public. Trei cuvinte care să descrie Bolthard ar fi : metal, forță și respect. Cred că primele două nu mai au nevoie de explicații, iar cât despre respect, acesta vine pentru ceea ce au reușit ei să facă din metalcore-ul românesc și pentru unde au reușit să-l aducă.

De la Festivalul July Meltdown, ziua a 3-a

Noaptea s-a încheiat în acordurile de fasthrash metal ale brazilienilor de la Andralls, care au făcut un spectacol de zile (nopți) mari. Veteranii ne-au demonstrat încă o dată de ce sunt în stare, în concertul care va rămâne în memoria românilor ca cel în care Andralls a spart tobele, în timpul interpretării. De altfel, ei sunt renumiți pentru brutalitatea și duritatea lor. Formația din undergroundul brazilian a avut efectul dorit și asupra noastră, trezind lumea la realitate prin piesele sale.

În ciuda sonorizării care a lăsat de dorit în mai multe rânduri, un concert reușit! La mai multe, deci!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *