Cupa Liceelor la Street Dance, etapa a treiade Ilinca Papari – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Dansatorii din liceele Bucureştiului s-au întrecut sâmbătă, 3 martie, începând cu ora 13:00 pe scena Clubului Jukebox, în cadrul aceleiaşi competiţii pline de energie – Cupa Liceelor la Street Dance. De această dată tema a fost „Imită un artist“. Fiecare trupă a trebuit să prezinte un show de street-dance pe o piesă a oricărui artist român sau internaţional.

Pe parcursul etapelor desfăşurate până acum, din diferite motive, numărul echipelor înscrise în competiţie s-a micşorat, ajungându-se la 12: Evolution (Liceul Teoretic „Ioan Petrus“), Mişu Street (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“), Eight Hours (Colegiul Naţional „Grigore Moisil“), Area 27 (Colegiul Naţional „Octav Onicescu“), Chupacabra Crew (Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes“), Duboy Crew (Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“), Bones ( Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“), Supă la Plic (Liceul Teoretic „George Călinescu“), Body Action (Colegiul Naţional „Ion Creangă“), The Smurfs Crew (Colegiul Naţional „Matei Basarab“), The Puppertiers (Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu“) şi Unlimited Beat (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală“).
În jurul orei 14:30, au urcat pe scenă primele patru echipe. Startul a fost dat de echipa C.N. „George Călinescu“, Supă la Plic. Dansatorii au intrat energici în competiţie pe melodia „The lazy song“ a lui Bruno Mars, fiind echipaţi, conform videoclipului, cu măşti de maimuţe. Au fost urmaţi de trupa Unlimited Beat, ce şi-a desfăşurat numărul pe un mix de melodii ale celebrului artist Michael Jackson. The Smurfs Crew a ales-o pe Missy Elliot ca model, în timp ce Mişu Street a încercat să se impună cu ajutorul coregrafiei inspirată de Ciara.

Prezentatorii au oferit un moment de răgaz spectatorilor, anunţând o pauză de dans de zece minute, urmând a se continua cu battle-urile de popping 1 vs. 1. Aproximativ 28 de împătimiţi ai dansului, unii dintre ei fiind familiarizaţi cu conceptul de „battle“, deoarece şi-au încercat puterile şi în duelurile trecute, au încins atmosfera, întrecându-se în ambiţie, energie şi nume de scenă care mai de care mai fanteziste.
În urma acestor demonstraţii, chiar membrii juriului la această probă au fost invitaţi de către prezentatori să îşi facă numărul coregrafic pe beat-uri de popping.

Înainte de finala battle-urilor de popping 1 vs. 1, au avut loc tombolele sponsorilor Orange şi Avon, ce au premiat câte trei norocoşi participanţi, atât dansatori, cât şi spectatori.

A urmat o nouă rundă de dans, în care trupele The Puppertiers, Bones, Evolution şi Area 27 s-au străduit să îşi reprezinte cât mai bine artistul favorit. Spectatorii s-au aflat într-un moment de cumpănă atunci când pe scena Jukebox a urcat chiar Pitbull, asemănarea fiind atât de mare încât, aceştia au uitat pentru o clipă că Pitbull era de fapt unul dintre membrii trupei Liceului Teoretic „Ioan Petrus“.

Artiştii români nu au fost uitaţi în competiţie, existând mişcări de dans inspirate de trupa Simplu.
Au urmat battle-urile de house-dance 1 vs. 1, la fel de ambiţioase şi energice precum cele precedente. Ultima rundă de dans i-a adus pe scenă pe Duboy Crew, Eight Hours, Chupacabra Crew şi Body Action.

Show-ul a fost întreţinut de dansatorii trupei Jackpot, dar şi de un anunţ supriză din partea prezentatorilor, moment în care publicul a ovaţionat energic: a fost hotărâtă data pentru Dance Camp 2012 şi anume între 14 şi 21 august.

În final, să îi felicităm pe cei trei câştigători ai finalei pe Bucureşti din cadrul competiţei Cupa Liceelor la Street Dance 2012: locul III a fost ocupat de Eight Hours, echipa liceului „Grigore Moisil“, locul II a fost ocupat de Bones, trupa liceului „Alexandru Ioan Cuza“, primul loc fiind ocupat pentru a treia oară la rând de către Duboy Crew, trupa Colegiului „George Coşbuc“.
Break-dance, hip-hop, popping sau clowing sunt doar câteva dintre stilurile clasice care s-au îmbinat armonios pe scena Clubului Jukebox, pe parcursul a trei etape, caracterizate de libertatea de mişcare, improvizaţia, expresivitatea participanţilor şi entuziasmul publicului, ce se impun în cultura urbană, prin neconvenţionalul, naturaleţea şi energia atmosferei, dar şi prin profesionalismul, atât al organizatorilor, cât şi al participanţilor.

Nu rataţi finala naţională a ultimei ediţii a Cupei Liceelor la Street Dance, ce va avea loc pe data de 10 martie, în această dată desfăşurându-se şi ediţia de calificare pentru „Alte Judeţe“.

Album Facebook

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *