Cu Arca lui Noe prin Cosbuc si Caragiale

arca_lui_noe-CNGC

de Maria Cârstian – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

„Ce căcat să fac cu trei sute de mii?!“- cam aşa a început piesa ţinută în Coşbuc de Arca lui Noe. Aceştia s-au hotărât să pornească un mic „turneu“ prin licee şi să-şi joace diferitele spectacole în faţa liceenilor. Şi uite aşa se face că joi, pe la un 17:30, i-am văzut şi noi, jucând „În largul mării“.

arca lui noe

Piesa surprinde un grup de patru adolescenţi într-o cameră. După câteva discuţii, Aida, proaspăt întoarsă din Olanda, le oferă celor trei băieţi nişte brioşe pline de „fericire“. Apoi, „Ce te haş?“, căci tot ce urmează este condiţionat de efectul de drog. Muzica-şi dă startul, trecând cu uşurinţă de la death metal la house şi muzică indiană. Protagoniştii dansează mult şi haotic pe toată durata spectacolului, se aruncă, se izbesc şi ţipă strident în încercarea de a reda efectul halucinogenelor. Trec de la o idee la alta, de la politică la abstract, iar apoi se supun unui vot: care dintre ei va fi mâncat? În frigider bate vântul, iar cei 30 de lei nu sunt de folos.

arca lui noe

De multe ori nu ne-am dat seama ce era scris în scenariu şi ce improvizat. „Bă, bă, voi ştiaţi că avem paparazzi în cameră?“, a spus unul dintre ei când o colegă de-a noastră a fost un pic neatentă cu bliz-ul.

arca lui noe

Spectacolul a fost unul experimental, cu replici comice presărate peste tot şi cu deja clişeicele replici din „RObotzi“ aruncate ici-сolo. Totuşi, au fost şi momente mai slabe, dansuri prea lungi şi ţipete prea stridente. Da, au existat şi momente exagerate şi asta s-a văzut mai ales în sala care a început să se golească la un moment dat.

arca lui noe

Dar, la fel de bine au existat şi oameni care-au rămas pe loc cu zâmbetul pe buze şi care au aplaudat cât au putut la finalul piesei. În timpul ultimelor plecăciuni, actorii au subliniat că spectacolul a fost unul anti-drog, nu pro-droguri. Şi, în altă ordine de idei, au anunţat lumea liceeană că „Arca lui Noe“ începe recrutări!

fotoreportaj de Andreea Stoian – fotoreporter

Vineri, 13 mai, am avut plăcerea de a petrece o zi în preajma GIT „Arca lui Noe“, ce a urcat pe scena liceului: “I.L. Caragiale” (“In largul marii”).

arca lui noe

Piesa „În largul mării“, regizată de Alexandru Robert Nagy, este o tragi-comedie după Slawomir Mrozek, ce propune subiecte tabu şi surprinde spectatorul atât prin comic, cât şi prin evenimente groteşti. Tinerii actorii reuşesc să ridice sala în picioare la finalul spectacolului, hrănindu-se din aplauzele publicului licean din I.L. Caragiale, ce a gustat, timp de 50 de minute, din savoarea unei experienţe teatrale cum nu s-a mai văzut până acum.

arca lui noe

arca lui noe

arca lui noe

arca lui noe

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *