Cyantific – O noapte de mii de wati


Cyantific - O noapte de mii de wati

de Emil Drăgănescu – redactor
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

La început a fost arena… apoi a fost Arena DnB. Pe 8 mai, la Arenele Romane, a venit pentru a doua oară în România: Cyantific.

Pentru voi, ăştia mai înceţi, Cyantific a fost compus iniţial din Jon şi Mat, amândoi originari din sud-vestul Angliei. În 2005 Cyantific a intrat în istoria drum and base-ului cu single-ul Ghetto Blaster, de pe albumul cu acelaşi nume. Inspirat din muzica soul şi muzica anilor ‘80, a reuşit să revitalizeze genul şi să-şi facă loc printre atâtea nume mari (dintre care se remarcă Pendullum). În 2007 a primit Premiul „Best breakthrough DJ“ de la BBC 1Xtra.


Cyantific - O noapte de mii de wati

Alături de Cyantific au mixat şi numele „grele“ din România. Astfel, i-am avut la datorie pe Seba 1394 şi mai ales pe Snow, care a încălzit (în mod ironic, contrastând cu numele său de scenă) atmosfera până la sosirea „trupei“ ce era cap de afiş. Că veni vorba de atmosferă, lumea s-a distrat şi chiar dacă la început a fost relativ linişte, până spre sfârşit câteva sute de tineri au dansat pe mix-urile DJ-ilor.

În jurul orei 1, a intrat în scenă artistul britanic care a mixat multe dintre piesele ce l-au consacrat. Bineînţeles că nu a lipsit din playlist „semnătura“ sa – Ghetto Blaster.

Singurele probleme de care vă pot vorbi sunt preţurile mari la sucuri şi la… alte lichide (menite să întreţină voia bună a participanţilor) şi relativa slabă promovare a evenimentului. Chiar şi aşa, Arena DnB atrage multă lume dornică să danseze şi să asculte muzică de calitate, într-o ţară „sugrumată“ de alte genuri muzicale… discutabile.


Cyantific - O noapte de mii de wati

Ca să continuăm seria „am fost acolo“ trebuie neapărat menţionat faptul că am reuşit să-i răpim câteva minute „domnului Cyantific“ şi să vorbim cu el, după terminarea  reprezentaţiei. Întrebat despre viitoarele proiecte, ne-a spus că a semnat un contract cu Hospital Records (înfiinţată în 1996 de Tony Colman şi Chris Goss) – fiind una din cele mai mari case de discuri din Regatul Unit ce pune laolaltă multe din numele cunoscute la ora actuală în muzica dance, house şi dnb. Astfel, ne putem aştepta la un nou set de mix-uri cu mari nume din industrie.

Încet, încet lucrurile încep să se mişte şi pe scena dnb-ului românesc. Cu nume mari, vizitându-ne din ce în ce mai des, ca Cyantific şi Pendullum, Bucureştiul îşi câştigă locul binemeritat pe harta civilizată a lumii. Rămâne totuşi o întrebare: oare ce DJ de renume internaţional ne va vizita umila noastră ţară în viitorul apropiat?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *