AC/DC !


AC/DC - Romania - Bucuresti

de Frunza Robert – redactor
foto: Ovidiu Udrescu

Trupa AC/DC este una din cele mai iubite trupe de muzică rock la nivel mondial şi au fost pentru prima oară în România în data de 16 mai, în Piaţa Constituţiei.

În deschiderea evenimentului au cântat trupele Down şi Iris. La Down nu era prea multă lume interesată, la Iris însă, toată lumea fredona piesele trupei. Printre melodiile cântate s-au regăsit „Lady in Black“, „Strada ta“ şi „Floare de Iris“.

La ora 21:00, muzica de fundal se opreşte brusc, spectatorii încep să fluiere şi să strige, dar începe altă melodie de fundal. După puţin timp se opreşte iar muzica şi pe ecrane începe filmuleţul de la „Rock‘n’Roll Train“. Pe scenă apare o locomotivă şi, odată cu ea, trupa AC/DC.       

Brian Johnson nu a prea vorbit cu publicul, doar anunţa de fiecare dată melodia pe care urmau s-o cânte… Au interpretat „Hell Ain’t a Bad Place to Be“, „Back in Black“, „Big Jack“, „Thunderstruck“, „Black Ice“, „The Jack“ – la care Angus Young şi-a dat lent jos vesta, cravata, cămaşa şi bermudele, doar ca să ne arate boxerii lui pe care scria mare AC/DC (evident). Faza s-a încheiat cu aplauze puternice. La piesa „Hells Bells“ a fost coborât un clopot supradimensionat, care la capăt avea un ştreang de care Brian Johnson s-a agăţat în ideea de a-l face să bată în deschiderea piesei.


AC/DC - Romania - Bucuresti

Trupa a mai cântat „You shook me all night long“, „War Machine“, „Shoot to Thrill“. La un moment dat se sting luminile, se face linişte şi trupa iese de pe scenă. Spectatorii încep să strige: „T-N-T, T-N-T!“. Câteva minute mai târziu, li se îndeplineşte dorinţa, toată lumea strigând în cor „Oi!“, cântând şi sărind. După „TNT“, Brian anunţă ca au adus şi o prietenă, Rosie – gigantica lor păpuşă gonflabilă… Şi începe, desigur, „Whole Lotta Rosie“. A urmat şi binecunoscuta „Let there be Rock“, unde Angus a lăsat mască publicul prezent, printr-un solo de 15-20 de minute! Acesta a venit pe puntea scenei, până la capăt, şi a fost ridicat cu tot cu platou de nişte pistoane. Când platoul a atins înălţimea maximă, Angus s-a pus pe jos şi a continuat solo-ul, după care au izbucnit confetti albe spre public. Angus s-a întors pe scenă şi a terminat solo-ul după 5 alte minute.

Se sting din nou luminile, se face linişte, lumea începe să strige „AC/DC“, însă niciun răspuns timp de 5 minute. În lateralele scenei se aflau trei tunuri care au fost descoperite. Pe scenă începe să iasă fum roşu, şi trupa porneşte spre şoseaua iadului – „Highway to Hell“. Bunicii hardrock au încheiat show-ul din faţa Parlamentului cu „For Those About to Rock“, în care au fost incluse şi cele 12 tunuri, câte trei în laterale şi încă şase pe scenă. La finalul piesei a fost şi un foc de artificii, însă asta anunţa un singur lucru: sfârşitul reprezentaţiei. Lumea era cam ofticată de sfârşitul brusc, însă în drumul spre ieşire, oamenii fredonau răguşiţi melodia preferată.

Organizatorii au estimat că la eveniment au fost aproximativ 55.000 de spectatori din toată ţara şi chiar şi din străinătate. Locomotiva care a fost pe scenă ar fi fost reală şi cântărea 6 tone. Biletele au fost puse în vânzare încă de pe 9 decembrie 2009, iar biletele la Golden Circle şi VIP s-au terminat în mai puţin de două luni. Numărul biletelor de la Normal Circle a fost suplimentat de două ori.

Cei de la AC/DC au început să cânte în anul 1973, primul album fiind lansat în 1975. În 2010 îşi vor încheia cariera muzicală odată cu turneul „Black Ice, Open Air Tour“. Măcar am trăit să-i vedem!

Recommended Articles

4 Comments

  1. A fost foarte frumos concertul!! :)):))) si sunt atat de fericita ca i-am vazut inainte sa-si dea duhu` :P!!!!

    1. lol :)) da, nu cred ca-i mai prindem vreodata in viata in Romania 😛

  2. nici nu trebuie sa-i mai vedem o data… asa ceva trebuie gustat live doar o data in viata. Cat despre articolul tau, draga Obi, nici nu pot sa-i gasesc un cuvant… ai inceput binisor. Pentru Down, crede-ma, a venit multa lume si merita sa spui ceva despre ei, macar pentru faptu ca 2 dintre membri sunt din gigantica trupa Pantera. In rest, la un asemenea concert nu cred ca era nevoie sa descrii precum o poveste ce a facut fiecare pe scena, fiecare detaliu… Cine nu a fost, le-a pierdut si asta e… Trebuia sa descrii, mai greu, ce-i drept, atmosfera concertului. cred ca oamenii inteleg mai mult cand le zici :"scena a luat foc de la atata energie" decat: "era o pasarela de nu stiu cati metri pe care angus se plimba in curu gol". Nu ma intelege gresit, probabil ca mi-ar fi fost greu sa fac un review al concertului fara sa ma implic emotional (ceea ce nu-i bine) insa poti sa le ponderezi. V-am pupat 😀

  3. Meila Madalina

    Ahh.. imi amintesc extazul.. euforia.. cea mai tare zi din viata mea aia a fost! fara pic de indoiala.

    Mai putin partea in care voiam sa imi iau si eu cornite.. initial credeam ca sunt 5 lei dar uitandu-ma mai bine pe cartonasul unde era afisat pretul.. scria 50 de lei.. aia mi s-a parut strigator la cer:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *