Cantec de leagan pe muzica rock


Cantec de leagan pe muzica rock

de Cristina Dinescu – redactor
foto: Cristina Dinescu – redactor

Bunicuţa (Alexandra-Mireille Davila) împreună cu sonetele lui Petrarca şi amintirile ei de când lumea şi Pământul au reuşit, într-un final, să-i strice Alinei (Adina Niţu) petrecerea de majorat, în comedia de mare succes „Cântec de leagăn pe muzică rock“ (de Iulian Morgu), jucată de trupa „Newact“. Premiera piesei a avut loc la „Casa de Cultură a Studenţilor“, în data de 5 iulie.

Pe parcursul întregului spectacol, contrastele nu au încetat să apară, preponderent fiind cel al vârstei. Prietenii Alinei: Anca (Ana Maria Petre), Robert (Vladimir Popu), George (Ionuţ Prodan) şi vărul acestuia din provincie, Radu (Nicu Simion), au fost invitaţi la petrecerea acesteia de majorat, unde se „înarmează“ cu băutură pentru a sărbători în stil mare. Adepţi ai muzicii rock şi ai petrecerilor incendiare, aceştia sunt cam incomodaţi de prezenţa bunicuţei, care nu vorbeşte despre nimic altceva decât planuri de viitor, prima iubire şi poezii de dragoste.


Cantec de leagan pe muzica rock

Pentru a putea petrece fără impedimente, Robert strecoară un somnifer în paharul cu apă al bunicuţei, astfel au prilejul să se distreze pe muzică rock (în locul romanţelor bunicii).

Această piesă de teatru redă cu uşurinţă dorinţa adolescenţilor de a evada din lumea reală, plină de responsabilităţi, şi încercarea zadarnică a părinţilor de a-i transforma în adolescenţi utopici, urmând modelul „de pe vremea lor“.

Recommended Articles

6 Comments

 1. nu robert pune somnifer ci george 😛
  🙂

 2. Asa e :P.Semnat: "George" 🙂

 3. Misu, esti un nostalgic! Cati ani au trecut, 15?
  Felicitari!

 4. Imi poate spune cineva de unde sa fac rost de scenariul la aceasta piesa?

  1. mihai gheorghe

   hristos a inviat eu am scenariul din aceasta piesa de teatru este scrisa de iulian margu

   1. mihai gheorghe

    eu am fost cordonatorul trupei de teatru de amatori eu am pus in scena aceasta piesa de teatru la teatru podul daca mai gasim doritori care vor sa faca teatru punem si noi acesta piesa in scena eu insa te asigur ca nu o sa regreti deloc astept un semn daca vrei o sa te convingi multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *