Bucharest Open 2012 – Competitie de Speedcubing – Cub Rubik
de Maria Bucur – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Speedcubing-ul nu este încă un sport foarte cunoscut la noi în ţară. Acest sport al minţii are ca scop rezolvarea cubului Rubik în cel mai scurt timp. Un împătimit al acestui hobby, Radu Faciu, a organizat primul Romanian Open de Speedcubing în 2010, care s-a desfăşurat la Cluj. Având un succes destul de mare la public, experienţa s-a repetat şi-n 2011, tot la Cluj.

Anul acesta, competiţia s-a mutat în capitală. Bucharest Open 2012 s-a desfăşurat pe 14 ianuarie, în clădirea ASE-ului. Organizat de Radu Faciu, World Cube Association Delegate din partea României, Open-ul de anul acesta s-a dovedit a fi un real succes. Câştigătorii au fost: Dániel Varga (Ungaria) la secţiunile Rubik’s Cube, 2×2 Cube, 3×3 one-handed, Pyraminx, Square 1 şi Rubik’s Magic; Cristian Antoniu Leana (România) la secţiunile 4×4 Cube şi 3×3 fewest moves; Endre Kovács (Ungaria) la secţiunea Master Magic.

Având în vedere feedback-ul pozitiv al competiţiei de anul acesta, se prea poate să devină, cel puţin, un hobby răspândit printre tineri şi nu numai. Aşteptăm cu mare interes şi competiţia de anul viitor!

Album Foto – FB

Recommended Articles

2 Comments

  1. Este 2X2X2 si in niciun caz 2X2. este 3X3X3 si apoi 4X4X4. Sunt cuburi nu patrate, al treilea numar conteaza deoarece exista si 3X3X5.

  2. Eu, personal, nu ma pricep la acest sport, asa ca pentru acest articol m-am informat de pe site-ul oficial al World Cube Association: https://worldcubeassociation.org/results/c.php?winners=Winners&competitionId=BucharestOpen2012 Acolo, in tabelul cu castigatori, la event-uri, asa sunt denumite categoriile 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *