Bucharest Fringe ne-a pus in scena „Prima Data“ de Michal Walczak


de Laura Ştefan – seminarist
sursa foto: jurnalul.ro

Mulţi dintre noi îşi aduc aminte de acea primă dată nu cu foarte multă bucurie, deoarece nu poţi spune că a ieşit aşa cum îţi doreai ori că acel plan ce ţi l-ai montat în minte ţi-a reuşit perfect.

Piesa de teatru, pusă în scenă pe data de 14 septembrie la Teatrul Arca, ne-a încântat începând cu ora 17:00, timp de 1h şi 25 min, avându-i în distribuţie pe Ioana de Hillerin şi Gabriel Radu.

Polonezul Michal Walczak a creat o piesă în care cu siguranţă mulţi se vor regăsi, o piesă despre acea amintire a primei dăţi, în ciuda trecerii timpului ori schimbării personalităţii oamenilor.

Totul începe cu doi tineri ce doreau o „primă dată“ perfectă: el vine la ea într-o seară ploioasă, el este ud, îi oferă nişte flori, ea îl întreabă dacă vrea nişte ceai, el răspunde că da, stau de vorbă… el încearcă să se apropie de ea, dar desigur că ea se lasă greu, deoarece este femeie şi totul se termină cu o noapte de dragoste perfectă. Cam asta era planul Magdei (Ioana de Hillerin). Dorea cea mai conştientă şi dorită primă dată.

Povestea asta ia câteva întorsături neaşteptate datorită lui Carol (Gabriel Radu) ce se satură de permanenta respingere a Magdei.

Iar după mulţi ani aceştia se reîntâlnesc, descoperind că, de fapt, acea primă dată nu a existat niciodată între ei doi.

O comedie şi nu prea, ce pune în prim-plan felul în care bărbaţii se schimbă, femeile se schimbă, dar mereu rămâne întipărită acea primă dată, acel prim sărut şi acea primă atingere a ei/lui pe corpul tău.

O concluzie a piesei pot spune că este acea că: Noi trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă, uitând de acea prostească perfecţiune ce o vedem mereu la televizor. Cu siguranţă îţi vei putea aduce cu plăcere aminte şi râde peste câţiva ani de acea primă dată.

Nu pierdeţi şi restul pieselor de teatru din cadrul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independrent!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *