A avut loc inaugurarea Centrului de Educatie Vizuala din Colegiul National „Ion Neculce“

Centrul de Educatie Vizuala

 Centrul de Educatie Vizuala din Colegiul National „Ion Neculce“

de Roxana Manole – colaborator
foto: Mihaela Coman

Fotografia este, de departe, una dintre cele mai des întâlnite pasiuni ale tinerilor. OK, ne cumpărăm una bucată aparat performant şi scump, dar mai departe? În acest sens, pe 9 mai, în liceul „Ion Neculce“ s-a deschis un Centru de Cercetare în Domeniul Vizualului oferit de Nikon şi menit să înveţe şi să perfecţioneze tinerii fotografi. Acesta se adresează elevilor din liceele bucureştene: vă invită să vă descoperiţi şi să vă îmbunătăţiţi capacităţile în domeniu.

 Centrul de Educatie Vizuala

Inaugurarea prezentată de către domnul Geo Dobre a început cu expoziţia planşelor concursului „Colţul de frumuseţe urbană“, integrat în cadrul proiectelor europene, în care grupe de elevi ale diferitelor licee şi-au expus fotografiile. În ciuda spaţiului destul de limitat, a fost amenajat şi un bufet lângă expoziţie.

Centrul propriu-zis constă într-o sală de clasă (fosta clasă de educaţie plastică) renovată şi amenajată de către cei de la Nikon. Este dotată cu aparatură specifică de cea mai bună calitate Nikon şi se prezintă ca un adevarat studio.

 Centrul de Educatie Vizuala

După prezentarea sălii şi scopului de către coordonatorii acestui proiect şi directoarea instituţiei, s-a continuat cu anunţarea câştigătorilor concursului „Colţul de frumuseţe urbană“. Locul I, cu cele mai multe voturi, a fost luat de către Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, pe lângă acesta mai participând şi Colegiul Tehnic „Media“, Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă“, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu“, Colegiul Naţional „Ion Neculce“ şi Liceul Economic „Costin C. Kiriţescu“.

Prezentă la eveniment a fost şi fostul ministru al educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, care a ţinut câteva cuvinte şi şi-a exprimat opinia la adresa Centrului de Educaţie Vizuală. Atmosfera a fost una plăcută, peste tot răsunând bliţurile aparatelor.

 Centrul de Educatie Vizuala

Este, aşadar, o nouă oportunitate de a face din plăcere performanţă, având în vedere că fotografia este un hobby destul de scump. Elevii din diferite licee pasionaţi de fotografie şi interesaţi să se perfecţioneze vor putea învăţa de la cei mai buni profesori în domeniu, iar cei mai puţin specializaţi vor putea beneficia de cursuri de iniţiere în arta fotografică.
Say cheese!

Recommended Articles

3 Comments

  1. pana una alta tot ce vad acolo sunt 2 table , un retroproiector din cele care existau deja in liceu si un laborator de desen care nu va mai fi laborator de desen. si e COLEGIUL NATIONAL , nu Liceul Teoretic. Get your facts straight bro!

    1. Asta stim si noi si, dupa cum vezi, in titlu apare “COLEGIUL NATIONAL”. Nu inteleg cui te adresezi cu “get your facts straight, bro!”… Poate ca te refereai la tabla aia cu Nikon pe care scrie “Liceul” 🙂

      1. Si poza , dar chiar si in al doilea rand din articol
        În acest sens, pe 9 mai, în liceul „Ion Neculce“ s-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *