Inaugurarea Centrului de Educatie Vizuala din Colegiul National „Ion Neculce“

nikon

nikon

Pe 9 mai 2012, Ziua Europei, a fost inaugurat la Colegiul National Ion Neculce, Centrul de Educatie Vizuala pentru elevi, un studio foto-video dotat la standarde europene, o investitie importanta si un vot de incredere pentru echipa proiectului: profesor doctor in arte Sebastian Oprita si Iuliana Soroceanu, coordonator proiecte educationale si coordonator Club European in parteneriat cu Scoala de fotografie sportiva, reprezentata de Catalin Calin.

Evenimentul in sine a raspuns exigentelor pe care un astfel de moment le impune, prin prezenta a peste 40 de specialisti in domeniul foto, canale media si invitati promotori ai mediului educational: Antena3, RTV, Libertatea, TeenPress,Radu Herjeu, presedintele asociatiei SCOP si organizator al concursului de arta pentru liceeni LicArt, Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, Lucretia Baluta, responsabil sectiune educatie al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Speranta comuna atat a organizatorilor cat si a invitatilor este ca liceeni din cat mai multe unitati scolare doritori sa aprofundeze studiul fotografiei dar si cei care doresc sa se initieze in aceasta arta, sa treaca pragul acestui centru. Inscrierea la cursuri se va face pe baza unui formular de inscriere si un interviu in care elevul trebuie sa-si motiveze dorinta de a urma cursurile iar pentru grupele de avansati, o proba foto.

O prima grupa a fost deja constituita din elevii castigatori ai concursului foto scolar promovat de Clubul european de la Neculce, Colt de frumusete urbana: Madgearu, Media, Sadoveanu, Neculce, Kiritescu, Coanda.
Sambata, 12 mai, intre orele 12-16, usile centrului vor fi deschise pentru liceenii doritori sa testeze cele mai noi aparate foto.

Recommended Articles

1 Comment

  1. si acuma pentru ca corecturile de rigoare au fost facute , stergem tot ce nu ne convine? cum era treaba cu comment section-ul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *