Lake of Tears la Arenele Romanede Diana Popa – redactor
sursa foto: https://metropotam.ro/

Din 2006, de la primul lor concert în România, eveniment la care biletele au fost epuizate, Lake of Tears a tot venit pe plaiurile noastre mioritice, cel puţin o dată la doi-trei ani. Anul acesta, din februarie, forumurile ne-au tot ameninţat şi radiourile au urlat despre concertul din 25 iunie de la Arenele Romane al suedezilor, care vin încă o dată să ne zguduie cu cel de-al optulea album al lor „Illwill“.

Uite că a venit şi ziua concertului… şi plouă. Bineînţeles, umbrelele se confiscă la intrare, aşa că rockerii pletoşi şi uzi s-au aliniat în faţa scenei, înjurând şi aşteptând ori să înceapă concertul, ori să se oprească ploaia. Pe la ora 19.00 intră în scenă Tiarra, trupă de gothic metal care a încălzit cât de cât atmosfera. Din păcate, sunetul la momentul respectiv lăsa ceva de dorit: stând în faţa amplificatoarelor, nu puteai distinge instrumentele prea bine, but the show must go on!
Undeva între Tiarra şi Abigail, lucrurile s-au îndreptat către mai bine: ploaia s-a oprit, s-au trezit şi sunetiştii şi totul a fost ok. Să sune rock-ul, să-nceapă show-ul! Cu câteva minute de întârziere, au intrat în scenă şi mult aşteptaţii Lake of Tears, iar fanii, cu mic cu mare s-au adunat să-i salute şi să-i primească încă o dată.Ridicând păduri de mâini pe „Raven Land“ şi vânturându-şi pletele pe „U.N.S.A.N.E.“, de la fanii vechi ai trupei la noua generaţie, de la headbanger-ii supăraţi din primele rânduri la dansatorii de vals puţin luaţi din spate, lumea s-a bucurat de prezenţa trupei.

Trupa a avut şi o mică surpriză pentru fani sau, mai exact, pentru o anume fană – Cristiana, chemată pe scenă chiar de solistul trupei care mai apoi a dat cuvântul prietenului acesteia. El a informat publicul că aceasta a câştigat… un soţ, iar apoi spre uimirea acestora şi a Cristianei, a cerut-o de soţie. Emoţionată şi tremurând din cap până în picioare, fata a fost de acord, iar mulţimea a aplaudat când Daniel Brennare a apărut cu un buchet de flori pentru viitoarea mireasă şi a felicitat cuplul.


După încă câteva oldies-uri ale formaţiei cum ar fi „So Fell Autumn Rain“ sau „Forever Autumn“ unde fanii s-au putut dezlănţui, concertul s-a încheiat în aplauze şi poze cu trupa. Dacă stai să te gândeşti, având în vedere că au mai venit în România de câteva ori până acum, publicul celor de la Lake of Tears a ajuns deja să se cunoască, iar concertul a avut o atmosferă plăcută tocmai datorită acestui lucru.


Concertul de acum nu se compară cu cel din 2006, unde biletele s-au terminat cu săptămâni bune înainte de eveniment, însă a fost un efort admirabil din partea lor. Multă lume s-a distrat, iar tot ce a fost cât de cât supărător, s-a înecat în bere cu prima ocazie. Rock on!

Recommended Articles

3 Comments

 1. imi plac cronicile tale. unul din argumente este ca iti pastrezi personalitatea chiar si in genul asta de articole, care se cer a fi cat de cat obiective. si felicitari pentru concerte :D, la cat mai multe;)).

 2. Ana Maria Costache

  n-ai spus absolut nimic de Abigail, despre care am auzit ca ar fi fost senzatia serii. imi place inceputul si cam atat: putina informatie si cam multe comentarii personale. in orice caz, felicitari ca mergi la concerte!

 3. Hmm, mi-ar fi placut sa descrii mai mult atmosfera la Abigail si la Lake of Tears. Mai putine glumite personale si mai multe detalii de atmosfera: cum s-au comportat artistii, ce-a facut fiecare, eventual date si niste nume.

  Si alta chestie, nu prea ai zis ce piese au fost cantate nici la unii nici la altii. Adica, eu care imi bag unghia in gat ca nu am ajuns la concert, sunt totusi masochista si vreau sa aflu ce piese s-au cantat, si nu doar 1-2, alea pe care oricum le stie toata lumea.
  Iar in cazul in care nu stii ce-au cantat, pot sa verifici pe net setlisturi de la organizatori sau altceva 😀

  Bafta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *