
foto: Cătălina Cosma – seminarist foto
Ne plimbăm agale pe holurile Colegiului Tehnic „Mihai Bravu“ (C.T.M.B.), care este aşezat strategic, la doi paşi distanţă de o shaormerie şi un McDonald’s, pe Şos. Mihai Bravu, nr. 428. Acum 138 de ani, adică în 1873, a fost deschisă „Şcoala de Constructori“, pentru ucenici în varii specializări, precum tâmplărie, zidărie etc. Având mai multe sedii, „Şcoala de Constructori“ a funcţionat în acel format până în 1955, când s-a hotărât unirea dintre „Şcoala medie tehnică de construcţii“ şi „Şcoala medie tehnică de instalaţii“ într-un singur sediu, care a fost denumit „Grupul Şcoala de Construcţii“. De atunci încoace, prezentul colegiu tehnic a purtat diverse denumiri, precum liceu industrial, grup şcolar şi şcoală profesională sau de meserii.

Printre altele, programele de învăţare sunt pe filieră tehnologică, astfel că specializările sunt: tehnician desenator/electrotehnist/ mecanic sau topograf în construcţii. La învăţământul de zi, pe lângă profilul tehnic, există şi clase de intensiv engleză şi franceză.
Cu toate că nu se numără prin topul celor mai bune licee din Bucureşti, C.T.M.B. este implicat în multe activităţi, astfel că datorită proiectului Comenius au călătorit în Portugalia, Anglia şi Finlanda. Aceştia au făcut schimburi de experienţă cu licee tehnice din Anglia şi Bulgaria. În 2010 au obţinut locul I la Trieste, Italia, în cadrul programului „Intelligent Use of Energy at School“ şi tot anul trecut, la Belgrad, eleva Comăneanu Elena (XII A) a luat locul I la concursul „Skills&Work“, în proiectul Junior Achievement.

Pe lângă proiectele tehnice, aceştia lasă puţin loc şi artei, iar cu trupa de teatru „Forum“ au participat la emisiunea „Generaţia contra“, la TVR2. Au obţinut locul V, din 52 de licee din România, la „O zi în Parlamentul European“. În urma acestui proiect, şaisprezece elevi au fost trimişi la Strasbourg, printre care: Dobrin Andrei, Biolan Radu, Voiculescu Cătălin, însoţiţi de doamnele profesoare Stefureac Crina şi Bordei Georgeta. Locul I pe municipiu la „Carnavalul Zăpezii“ (concurs de orientare turistică) l-au câştigat în cadrul „Ecoclubului pentru natură“ cu ajutorul unor elevi, precum: Voiculescu Ionuţ, Voiculescu Cătălin, Manea Mihai, Dobrin Andrei, Comârzan Cezar.

Mergând din clasă-n clasă, vedem săli frumos amenajate şi laboratoare, în care pe timpul vacanţei nu vor mai răsuna povestiri, întâmplări haioase sau ascultări. Uşor-uşor ne retragem şi-i lăsăm pe elevii din C.T.M.B. să se întoarcă la proiectele şi concursurile lor şi ne îndreptăm spre ieşire. La revedere!
Frumoasa prezentare, dar adevarul este ca liceul are 2 parti : cei mai putin normai si analfabetii.
da ai dreptate
plin de pitzi si de cocalari, cea mai tare mamica lor e directoarea blonda patroana de pitzi
daca voi crede-ti asa,este problema voastra este un liceul destul de bun fata de alte si credeti-ma pe cuvant sunt in acest liceul si poti invata chiar bine daca nu apleci urechea la toti.
PS: si faza cu pitipoancele nu inteleg care e problema si noi suntem oameni