Interviu Paradox

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press1

de Emil Drăgănescu – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Paradox este una din trupele de alternativ/ trash metal (încă) underground care reuşeşte să ţină un stindard sus, făcând muzică bună. O calitate ce le lipseşte multora, în ziua de azi. Dar să o luăm cu începutul… Cine sunt ei? Ei bine, este vorba de cinci liceeni (ca voi, cei care citiţi aceste rânduri) ce s-au hotărât să-şi încerce norocul într-o industrie în care doar cei mai buni rezistă.

Astfel, îi avem pe: Vlad Cristea (vocal), Tibi Galea (chitară solo), Răzvan Calcan (chitară), Radu Paraschiv (bas) şi Alex Popescu (baterie). Sunt toţi liceeni şi încearcă să îmbine mereu utilul cu plăcutul ţinându-se de pasiunea lor – muzica.

Într-o zi ploioasă de toamnă, am ajuns la sala lor de repetiţii de la Universitate, unde am stat de vorbă şi am reuşit să aflu despre viitoarele lor proiecte şi aspiraţii.

R.: Salut, sunt Emil de la revista Teen Press şi vreau să vă pun câteva întrebări legate de activitatea voastră muzicală de până acum şi proiectele din viitorul apropiat.
Paradox: Salut! Sperăm că acesta va fi primul interviu dintr-o serie ce se va încheia cu recunoaşterea oficială a muzicii noastre (şi eventual semnarea unui contract cu vreo casă de discuri 🙂 ). Suntem optimişti.

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press2

R.: OK, vreau să-mi spuneţi câteva cuvinte despre voi. Cum a început totul?
Tibi: Eram prin vara lui 2009, eu şi Răzvan, şi ne-am gândit să încercăm să ne facem propria piesă. Odată cu ideea asta a venit şi o alta… ceva mai îndrăzneaţă: „Ce-ar fi să ne facem o trupă?“
Răzvan: Fiind amândoi chitarişti, primul nostru gând a fost să facem rost de o baterie. Aşa intră Alex în peisaj, iar ideea de trupă „adevărată“ părea din ce în ce mai aproape.

R.: De ce aţi ales numele „Paradox“?
Răzvan: Pentru că ni s-a părut un paradox să avem o melodie „cantabilă“ la scurt timp după ce ne-am hotărât să cântăm împreună. Tibi a fost de acord cu ideea, aşa că se poate spune că noi suntem membrii fondatori.

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press3

R.: Despre ce melodie este vorba?
Tibi: Despre „Better one“. Bine, acum să nu crezi că sună la fel ca azi. Nu era varianta noastră de la RockBattle. Era un… schelet pe baza căruia am construit versiunea de azi.

R.: Cum aţi ajuns în formula actuală?
Alex: Păi, Tibi şi Răzvan au fost primii, însă nu erau o trupă în adevăratul sens a cuvântului. Întâmplarea a făcut că ei să aibă nevoie de un baterist şi eu eram „prin zonă“. Adăugând tobele ne-am dat seama de o chestie: aveam mare nevoie de un solist. În scurta noastră istorie am schimbat vreo doi, pentru că nu se încadrau în stilul nostru. După ce acest pas a fost făcut ne-am dat seama că sunăm nasol fără un bas (am mai încercat câteva melodii). Aici intră în peisaj Radu, după ce ne-au lăsat baltă primii doi. Suntem în formula actuală de la începutul anului şi deocamdată „funcţionăm“ bine.

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press5

R.: Spuneaţi de RockBattle, cum aţi ajuns acolo şi cum v-a schimbat asta viaţa?
Tibi: RB a fost că o rampă de lansare pentru noi. Prin contribuţia impresarului (care este şi tatăl meu, totodată), am reuşit să ajungem în topul City Fm cu melodia „Monster“. Se poate spune că am avut şi noroc, însă cu contribuţia impresarului nostru am reuşit să ne strecurăm înăuntru. Nu e chiar atât de greu pe cum pare. Concursul este special făcut pentru trupe mici, cu gânduri mari – precum a noastră.
Radu: Ne întrebai de vieţi schimbate… Cred că cea mare realizare ar fi depăşirea unor limite şi câştigarea de experienţă. Faţă de cum cântam primele dăţi când ne-am urcat pe o scenă, în actuala formulă, pot să zic că este mult mai bine acum (normal).

R.: Din moment ce aţi ajuns la City Fm, plănuiţi lansarea unui album în curând? Nu puteţi spune că vă lipseşte o oarecare experienţă în domeniu sau materialul muzical.
Vlad: Avem câteva melodii, însă în momentul de faţă suntem ocupaţi cu lucruri de care atârnă viitorul nostru, în afara trupei. Nu reuşim să repetăm atât de mult pe cât am vrea, deoarece, fiind la licee diferite, cu programe diferite, mereu suntem pe fugă. Oricum, plănuim o lansare „oficială“, probabil vara viitoare. Paradox trebuie să iasă de pe scena underground, în lumina reflectoarelor.
Răzvan: După această lansare, bineînţeles că va veni şi un eventual album, dar nu avem nicio dată sigură încă. Radu vrea să încerce ceva nou, mai rapid în nişte melodii, iar în momentul de faţă suntem ocupaţi cu Metal Maraton-ul şi cu calificarea la deschiderea festivalului Ost Mountain 2011.

R.: Unde vă vedeţi peste, să zicem, doi ani?
Alex: O luăm încetişor, sperăm să fim difuzaţi măcar pe City Fm. Avem un suport foarte bun din partea părinţilor şi nu numai, iar condiţiile nu-s foarte grele. Avem nevoie doar de timp şi de experienţă (pe care am început să o acumulăm).

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press13

R.: Ce avantaje credeţi că aveţi faţă de alte trupe underground?
Tibi: Nu ştiu, poate faptul că ne-am apucat relativ devreme de asta şi în plus prietenia ce ne leagă.
R.: Ceva sfaturi pentru cei care sunt pe punctul de a-şi forma o trupă şi încă mai stau pe gânduri?
Radu: Doar unul: să se ţină de treabă, să facă totul cu plăcere. Pentru că atâta timp cât faci ceva distrându-te, nu are cum să iasă rău.

R.: Vă mulţumesc pentru timpul acordat şi sper că fanii o să mai aibă ocazia să audă de voi curând. Baftă în continuare!
Paradox: Şi noi îţi mulţumim şi vă aşteptăm pe toţi la concertele noastre!

trupa_paradox_roxana_leocovici_teen_press4

Nota autorului – între timp băieţii s-au calificat alături de alte 3 trupe cu care vor deschide festivalul Ost Mountain 2011.

Pentru mai multe informaţii legate de trupă vizitaţi www.blogparadox.wordpress.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *